Haberler

Kastamonu'da 37 Kişi Tutuklandı, 32 Kişi Gözaltında

Kastamonu’da FETÖ terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 37 kişi tutuklandı, 32 kişide gözaltına alındı.

Kastamonu'da FETÖ terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 37 kişi tutuklandı, 32 kişide gözaltına alındı.

15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Kastamonu Emniyet Müdürlüğünün çalışması devam ediyor. Kastamonu Emniyet Müdürlüğü, FETÖ terör örgütüne yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında şimdiye kadar adli makamlara çıkartılan sanıklardan 37 kişi tutuklandı, 32 kişide gözaltına alınırken, firarda bulunan 15 kişinin de aranması devam ediyor.

Kastamonu'da darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz gecesinden itibaren Kastamonu Emniyet Müdürlüğü bünyesinde açığa alınan 50 polis memurundan 12 polis memuru tutuklandı, 28 polis memuru gözaltında, 5 polis memuru hakkında adli kontrol kararı verilirken, 5 polis memurunun da firar ettiği öğrenildi. Ayrıca, hakim ve savcılara yönelik yürütülen soruşturmada açığa alınan 12 hakim ve savcıdan 8 hakim ve savcı tutuklanırken, 3 hakim ve savcı hakkında adli kontrol işlemi yapıldı, 1 hakim hakkında da yakalama kararı çıkartıldı.

Bunun yanı sıra Kastamonu Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nda yürütülen soruşturmada ise, Kastamonu Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal ile 2 asker tutuklanırken, 2 askerde açığa alındı.

Kastamonu İl Müftülüğüne bağlı İnebolu İlçe Müftülüğünde görevli bir vaizde, çıkarıldığı adli makamlarca adli kontrol karşılığında serbest bırakıldı. Bunun yanı sıra Taşköprü Kaymakamı tutuklanırken, Vali Yardımcısı Mehmet Yiğit ile Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açığa alınan 165 öğretmenden bir öğretmeninde firarda olduğu belirtildi.

Kastamonu Emniyet Müdürlüğü, sivillere yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda adli makamlara çıkartılan sivillerden 13 kişi tutuklandı, 1 kişi serbest bırakıldı, 1 kişi gözaltında bulunurken, 3 kişinin de firarda olduğu öğrenildi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Milli Eğitim Müdürlüğü Kastamonu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title