Haberler

Kastamonu Belediyesi, Lavrasit Mücadelesi Başlattı

Kastamonu Belediyesi, yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte çevre ve insan sağlığını korumak amacıyla sivrisinek ve karasineklere karşı mücadele başlattı.

Kastamonu Belediyesi, yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte çevre ve insan sağlığını korumak amacıyla sivrisinek ve karasineklere karşı mücadele başlattı.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş tarafından başlatılan çalışma, yaz sonuna kadar devam edecek olup, bu süre içerisinde park, bahçe ve çöplüklerde ilaçlama çalışması yapılacak. Çalışmayı başlatan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, halk sağlığını korumak için sivrisinek ve karasineklere karşı yaz boyu mücadele edeceklerini belirtti.

Başkan Babaş, "Halk sağlığını ve huzurunu bozan sivrisineklere ve karasineklere karşı zamanında ve en uygun mücadele yöntemiyle sivrisinek ve karasinek larvalarının lavrasit mücadelesi adını verdiğimiz çalışma ile bertarafını yaparak çevre ve insan sağlığını koruyoruz. Bu konuda yapacağımız çalışmalar, özellikle çevre ile ilgili her türlü tedbirleri almak bizim görevimiz. Bu kapsamda karasineklerle ve sivrisineklerle mücadelenin ilk adımı olan durgun sularda biriken yavru sineklerin yok edilmesiyle ilgili çalışmamızı bugün başlattık" diye konuştu.

Belediye Veteriner İşleri Müdürü Hatice Özbay ise, "Karasinekler ve sivrisineklerin gelişme evreleri vardır. Bu evrelerden bazıları sularda geçer. Sivrisineklerle mücadelenin anahtarı gelişim evrelerinin gerçekleştiği suların kontrolünden geçmektedir. Bu amaçla bugün bu çalışmayı ilk etapta su birikintisi olan yerlerde başlattık. Karasinekler ise genellikle çöplüklerde, park ve bahçelerde hayvanların barındıkları yerlerde ürerler. Bu kapsamda ise park, bahçe ve çöplüklerde ilaçlama çalışması da yapmaktayız. Ayrıca Başkanımız Sayın Tahsin Babaş'ın talimatıyla kene mücadelesi de başlatıyoruz. Bu dönemde keneler bol miktarda yumurta bırakıyorlar. Nisan ayı içerisinde de keneyle mücadele çalışmasını başlatacağız" şeklinde konuştu. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tahsin Babaş Kastamonu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title