Haberler

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş Açıklaması

Kastamonu Belediyesi Çocuk Bakım Evi’ndeki öğrenciler, diş taramasından geçirildi.

Kastamonu Belediyesi Çocuk Bakım Evi'ndeki öğrenciler, diş taramasından geçirildi.

Kastamonu Kamu Hastaneler Genel Sekreterliği ile Ağız ve Dış Sağlığı Merkezi, 'Dünya Oral Sağlık Günü' etkinlikleri çerçevesinde Kastamonu Belediyesi Çocuk Bakım Evi'ndeki 37 öğrenciyi diş taramasından geçirdi. Diş çürükleri, diş eti hastalıkları ve ağız sağlığının korunması konusunda toplum bilincini arttırmaya yönelik yapılan taramada, öğrencilerin diş durumları ailelerine bilgilendirme kartları gönderildi.

Kastamonu Belediyesi olarak gelecek nesillerin sağlığına büyük önem verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, "Gelecek nesillerimizi her alanda iyi yönlendirmeliyiz. Özellikle sağlık noktası bizler için çok önemli. Ağız ve diş sağlığı vücudumuzun genel sağlığı açısından da çok önemlidir. Kastamonu'da bu noktada başarılı sonuçlar alınacağından eminim. Çocuklarımızın ağız ve diş sağlığı bakımına çok dikkat ediyoruz. Çünkü onların sağlığı bizim için çok önemlidir" diye konuştu.

Diş taramasından başarıyla geçen Kastamonu Belediyesi Çocuk Bakım Evi öğrencilerine program sonunda diş temizliğine teşvik belgeleri verildi.

Çocukların diş taramaları Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Uzm. Dt. Bilgenur Şahin Pehlivanoğlu tarafından gerçekleştirildi. Taramada öğrencilerin dişlerinde her hangi bir sıkıntı bulunmaması mutlulukla karşılandı. Kastamonu Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Mustafa Uyanık, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Adem Çelik'te katıldı. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tahsin Babaş Kastamonu Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title