Haberler

Kastamonu - Bakan Eroğlu: Dağlar Temizlendi, Şehirler de Temizlenecektir -1

Bakan Eroğlu: Dağlar temizlendi, şehirler de temizlenecektir

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, PKK'nın Türklerin olduğu kadar Kürtlerin de en büyük düşmanı olduğunu belirterek, "Allah'ın izniyle kahraman askerlerimiz, emniyet güçlerimiz bunu tamamen bitirecek. Zaten dağlar tamamen temizlendi. Şimdi bazı mahallelerde, bazı şehirlerde yuvalanmışlar. Onlar da kesinlikle temizlenecektir" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kastamonu ile Çankarı sınırında bulunan Ilgaz Dağı Milli Parkı Derbent Şehitliği'nin açılışını yaptı. Törene Bakan Eroğlu'nun yanında Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Ak Parti Kastamonu Milletvekilleri Murat Demir, Metin Çelik, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri ve yakınları katıldı. Bakan Eroğlu, kurdeleyi keserek şehitliğin açılışını yaptı. Ardından şehitlik için kurban kesilmek istendi. Kurbanlık koç, görevliler tarafından güçlükle yatırılırken, Bakan Eroğlu bunu görüntüleyen basın mensuplarından çekim yapmamalarını istedi. Ardından Bakan Eroğlu, kurbanlık koçun yanına gidip boynuzundan tutarak, "Ben bunu huzurevine bağışlıyorum" diyerek hayvanın kesilmesine izin vermedi.

'ONLARI TAMAMEN SÜPÜRÜP YOK EDECEĞİZ'

Şehitlikteki anıta çelenk koyan Bakan Eroğlu, Kuran-ı Kerim ve dua okunmasının ardından yaptığı konuşmada şehitlerin hatıralarını ilelebet yaşatacaklarını belirterek, şöyle dedi: "Bu vatan öyle bir vatan ki her karış toprağı şehit kanlarıyla yoğrulmuştur. O bakımdan ben bu vesileyle bütün şehitlerimizin ve şu anda özellikle Güneydoğu'da ve değişik yerlerde teröristlere karşı mücadele sırasında canlarını feda eden büyük kahramanları saygıyla, muhabbetle, hürmetle selamlıyorum. Onların isimlerini ilelebet yaşatacağız. Bugün de bir şehidimizin haberi geldi. Yüreğimizi dağladı. Milletimizin başı sağ olsun. Ama şunu hiç kimse unutmasın: Bu şanlı bayrak bu topraklarda ilelebet dalgalanacaktır. Hiçbir şekilde bundan kimsenin şüphesi olmasın. Onları da tamamen süpürüp tamamen yok edeceğiz."

'DAĞLAR TEMİZLENDİ, ŞEHİRLER DE TEMİZLENECEK'

PKK'nın Türklerin olduğu kadar Kürtlerin de düşmanı olduğunu belirten Bakan Eroğlu, "Allah'ın izniyle kahraman askerlerimiz, emniyet güçlerimiz bunu tamamen bitirecek. Zaten dağlar tamamen temizlendi. Şimdi bazı mahallelerde, bazı şehirlerde yuvalanmışlar. Onlar da kesinlikle temizlenecektir. Bundan emin olun. Bu mücadele son terörist tamamen etkisiz hale getirilene kadar devam edecektir. Bu konuda devletimiz kararlı, hükümetimiz kararlı, askerimiz kararlı, emniyet teşkilatımız kararlıdır. Dolayısıyla onların yapacakları şey biran önce teslim bayrağını çekerek teslim olmalarıdır. Yapılacak şey budur. Başka bir yol yoktur" diye konuştu.

Gençlerin, bu devletin nasıl kurulduğunu, nasıl kazanıldığını iyi bilmesi gerektiğini ifade eden Bakan Eroğlu, "Yeni nesil bunu maalesef bilmiyor. Tarihimizi mutlaka anlatmamız lazım. Mazisini bilemeyen milletler istikbale imza atamaz, mühür vuramaz" dedi.

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından şehit aileleri, gaziler ve yakınlarıyla birlikte şehitlik anıtan karanfil bıraktı ve birlikte fotoğraf çektirdi.

YABAN HAYVANLARI İÇİN YEM ATTI

Bakan Eroğlu ve beraberindekiler daha sonra Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda, kar nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için yemleme çalışması yaptı. Kar botlarını ve montunu giyen Bakan Eroğlu, yulaf balyasını tek başına kaldırıp bir kaç metre ileriye taşıdı. Ardından da balyadan aldığı yulafları kar yığınlarının üzerine attı. Bakan Eroğlu, alanda kuş türleri için de doğaya yem attı. Bakan Eroğlu, bakanlık olarak kış aylarında yaban hayvanlarının aç kalmaması için yemleme yaptıklarını, su ihtiyaçları için de su yalakları ve göletler inşa ettiklerini belirterek, şöyle konuştu: "Geçen yıl 410 ton yemleme yaptık. Kastamonu'da da 2 bin 385 kilogram yem bırakılmış. Bu yemleme çalışmaları devam edecek. Yaban hayvanlarının aç kalmaması, susuz kalmaması için çalışıyoruz. Ayrıca kış aylarında vatandaşların yerleşim yerlerinde balkonlarına, kapı önlerine yem veya ekmek artıkları bırakması çok önemli. Sokak hayvanları için yemek kabları hazırladık. Vatandaşlarımız talep ederse bunları ücretsiz dağıtıyoruz. Her yıl 100 bin kanatlı hayvanı doğaya bırakıyoruz. Bu tür çalışmalarımız devam ediyor."

Kaçak avlanmaya yönelik tedbirler de aldıklarını ifade eden Bakan Eroğlul, "Avcılar için yeni bir program yaptık. Avcı avlanma bölgesine girdiği zaman, akıllı telefonundaki program, 'Sen avlanma bölgesindesin' diye ikaz ediyor. Kotası varsa kaç kota var, bunu takip ediyoruz. En yakın orman şube müdürlüğümüz ve orman muhafaza memurları da avcının oraya girdiğini görüyor. Neticede kaçak avlanıldığı zaman büyük cezaları var. Orman muhafaza memurunun gözünden hiçbir şey kaçmaz. Kaçak avlanmaya yönelik bu tür tedbirleri de almaya devam ediyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Kastamonu Ilgaz Politika Güncel Haberler

title