Haberler

Kastamonu - Ak Parti Diğerleri Gibi Robot Değil Devlet Bakanı Ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç

Kastamonu'ya Gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kışla Parkı'nda Düzenlenen Halk Toplantısında Yaptığı Konuşmada, Ak Partililerin Robot Olmadığını, Bilmeden, Duymadan Körü Körüne İnanmadığı Hiçbir Şeyin Arkasından Gitmediğini Söyledi.

Kastamonu'ya gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kışla Parkı'nda düzenlenen halk toplantısında yaptığı konuşmada, Ak Partililerin robot olmadığını, bilmeden, duymadan körü körüne inanmadığı hiçbir şeyin arkasından gitmediğini söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kışla Parkı'nda düzenlenen halk toplantısında konuştu. AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Hakkı Köylü ve Hasan Altan başta olmak çok sayıda partilinin izlediği açık hava toplantısında konuşan Arınç, 'Ak partililer robot değil, bilmeden, görmeden, duymadan, inanmadan hiç bir şeyin arkasından körünü körüne gitmez. Evet derken yola çıkışımız neden anayasa değişikliği yaptığımızı bunun millete neler getirdiğini söyleyeceğiz. Biz gücünü halktan alan partiyiz' dedi.

Konuşmasında daha önceki iktidarların da defalarca değiştiğini söyleyen Arınç, ''Anayasanın çok önemli maddelerini halkımız için değiştiriyoruz. Anayasa Allah kelamı değildir. Kul yapısıdır. İhtiyaç olur değiştiririz. 1982 anayasası 17 defa değişmiş. Bizden önceki hükümetler kafalarına göre değiştirmişler. Bizde onların hepsine destek olmuşuz. Çünkü demokratik cumhuriyet 87 yılına gelmişse kendi anayasasını kendi parlementosunda yapması lazım. Oysa 61 anayasası 27 Mayıs darbesini yapanların. 82 anayasası ise 12 Eylül'ü yapanların anayasası, bize yakışıyor mu böyle bir ülkede darbe anayasası ile yola devam etmek bize yakışıyor mu'' dedi.

Konuşmasında hayır kampanyası yürüten partileri de eleştiren Arınç, ''Evet'in birçok sebebi var ama hayır için CHP'li olmak yeterli. Sayın Kılıçdarolğu'na sorarsanız 'Siz hayır diyin hayırda hayır vardır' diyor Sonra canı sıkılıyor demogoji yapıyor'' dedi.

Referandumla ilgili olarak MHP'nin felaket tellalığı yaptığını iddia eden Bülent Arınç, ''MHP' de felaket tellallığı yapıyor. O da sadece hayır diyin diyor. Bugün izlerken içim burkuldu. Bir genel başkan bu hallere düşer mi inanmadığı bu lafları söyler mi. Milletin hiçbirisini alakadar etmeyen bu sözlerle nasıl hayır olabilir diye üzüldüm. Evet diyenler haklı sebepler hayır diyenler sadece AK Parti yıpransın, AK Parti düşmanlığı artsın, millete hizmette geri duysunlar diye ortalığı karartmaya çalışıyorlar'' dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın konuşması sırada kendisini izleyen bir çocuğun, 'Sav'dan olma, Kasetten doğma, Kılıçdaroğlu'na Hayır' yazılı dövizi kaldırması dikkat çekti. Yaklaşık bir saat kürsüde kalan Arınç'a konuşmasının ardından Kastamonu'nun Anavatan Partili eski Belediye Başkanı Ali Köse Evet yazılı küçük pankart hediye etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title