Haberler

Kassam Tugayları Komutanlarından Fukaha'nın Öldürülmesi

Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, hareketin askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları komutanlarından Mazin Fukaha'nın öldürülmesiyle İsrail'in güç dengelerini değiştirdiğini söyledi.

Kassam Tugayları'nın Gazze'deki Yeşil Tabur Meydanı'nda Fukaha için düzenlediği anma törenine binlerce Filistinli katıldı.

Meşal'in anma törenine ilişkin Katar'ın başkenti Doha'dan yaptığı konuşmanın kaydı törene katılanlara dinlettirildi. Meşal konuşmasında, "Düşman, işlediği bu suçla bize 'Sizi mağlub ettik, Gazze'deki direniş kalesinde bir kahramanınızı elinizden aldık ve serbest kalan esirlerden biriyle olan hesabımızı kapattık' diyor." dedi.

Hamas'ın siyasi ve askeri tüm oluşumlarıyla İsrail ile olan savaşında zafer kazanmak için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam ettiğini vurgulayan Meşal, şöyle konuştu:

"İsrail ile olan savaşımızda güç dengelerinin bozulmasını önemsemiyoruz, işgal devam ettiği sürece onlarla açık bir savaş içinde olacağız. Hamas, Filistin topraklarına, Filistinlilerin haklarına ve değişmez değerlerine bağlıdır. Siyasi fikrin gelişmiş olması onu değişmez değerlerinden vazgeçiremez."

Törene Batı Şeria'nın Tubas kentinden telefonla katılan Fukaha'nın babası Muhammed Fukaha ise oğlunun akan kanının zafer ve kurtuluş savaşının yakıtı olacağını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Halid Meşal İsrail Gazze Hamas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title