Haberler

Kasımpaşa'da Transfer Raporu

Lacivert beyazlılar, transfer döneminde 4'ü yabancı 7 oyuncuyu kadrosuna dahil etti Kasımpaşa geçen sezondan 22 futbolcusuyla yola devam ederken, 8 oyuncuyla yollarını ayırdı Lacivert beyazlıların kadrosunda 9 yabancı futbolcu bulunuyor

ERKAN TİRYAKİ - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, transfer döneminde 7 oyuncuyla sözleşme imzalayarak kadrosunu güçlendirdi.

Geçen sezon ligi 6. sırada bitirerek tarihinin en önemli başarısını elde eden lacivert-beyazlılar, yeni sezon için 7 oyuncuyla anlaşırken, 8 futbolcuyla da yollarını ayırdı.

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 3 haftada topladığı 6 puanla 5. sırada bulunan lacivert-beyazlılar, transfer döneminde önemli isimleri kadrosuna dahil etti.

Fenerbahçe'den Orhan Şam'ı kadrosuna katan Kasımpaşa, en flaş transferini Hollanda futbolunun önemli isimlerinden biri olan Ryan Babel'i alarak yaptı. Orhan ve Babel'in yanı sıra savunmasını Hollandalı Ryan Donk ve genç gurbetçi futbolcu Kubilay Aktaş ile güçlendiren Kasımpaşa, orta sahaya Portekizli Andre Castro'yu dahil etti. Hücum hattını da güçlendiren lacivert-beyazlılar, İsviçre 1. Ligi'nde gol kralı olan hücuma dönük orta saha oyuncusu Oscar Scarione ve Suriye asıllı Türk futbolcu Sanharib Büyüksal'ı aldı.

Kasımpaşa'nın bu sezonki transferleri şöyle:

Ryan Babel (Ajax), Ryan Donk (Club Brugge), Sanharbi Büyüksal (Roda), Oscar Scarione (St. Gallen), Andre Castro (Porto - kiralık), Kubilay Aktaş (St. Etienne) ve Orhan Şam (Fenerbahçe).

8 futbolcuyla yollar ayrıldı

Kasımpaşa geçen sezonki kadrosunun büyük bir kısmını korurken, 8 futbolcuyla yollarını ayırdı.

Geçen sezondan 22 futbolcusuyla yola devam eden lacivert-beyazlılar da en önemli ayrılık sürpriz bir kararla futbolu bırakan Alman futbolcu Fabian Ernst oldu. Takımın geçen sezon kaptanlığını yapan ve ligde 30 maça çıkan 34 yaşındaki Ernst, lacivert-beyazlı kulüple 1 yıl daha sözleşmesi olmasına rağmen futbolu bırakma kararı aldı.

Kasımpaşa'da geçen sezon istikrarlı bir şekilde forma giyen Abdurrahman Dereli, Bulgar oyuncu Georgi Sarmov ve Angolalı futbolcu Djalma Campos ile de yollar ayrıldı. Kasımpaşa'da Portekiz'in Porto takımından kiralık olarak forma giyen Djalma'nın sözleşmesi uzatılmazken, Sarmov ülkesi takımlarından Botev Plovdiv'e transfer oldu. Abdurrahman ise Sivasspor'a geçti.

Lacivert-beyazlılar, geçen sezon devre arasında Rusya'nın Lokomotif Moskova takımından kiraladığı Boşnak futbolcu Senijad İbricic ile de sözleşme yenilemedi. İbricic, Kayseri Erciyesspor'a transfer oldu. Kasımpaşa, geçen sezon fazla forma şansı bulamayan yabancı futbolcular Pablo Pintos ve Santiago Garcia ile genç futbolcu Taner Yıldız'la da yollarını ayırdı.

9 farklı ülkeden futbolcular aynı takımda

Kasımpaşa, Türk oyuncularla beraber 9 farklı ülkeden futbolcu grubuyla bu sezona devam edecek.

Lacivert-beyazlıların kadrosunda, 2'şer Hollandalı ve Arjantinli futbolcuyla beraber 1'er Portekizli, İsveçli, Nijeryalı, Uruguaylı ile Fildişi Sahilli oyuncusu bulunuyor. Kasımpaşa'nın Hollanda'nın Roda takımından transfer ettiği Suriyeli futbolcu Sanharib Malki ise, annesinin Türk pasaportuna sahip olması nedeniyle yerli statüsünde oynayacak. Suriye asıllı Türk futbolcunun ismi, Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) "Sanharib Büyüksal" olarak yer aldı.

Yeni sezonda TFF tarafından uygulamaya konulan 6+0+4 yabancı futbolcu sınırlamasını Kasımpaşa doldurmadı. Sanharib Büyüksal'ın Türk statüsünde oynamasıyla beraber lacivert-beyazlıların kadrosunda 9 yabancı futbolcu yer alıyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Fenerbahçe Kasımpaşa Orhan Şam Hollanda Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title