Haberler

Kasaplık Eğitim Kursları Verildi

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi kurban kesimine yönelik profesyonel eğitimlerini teorik ve pratik olarak 31 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirildi.

KO-MEK tarafından gerçekleştirilen eğitimin teorik bölümü veteriner hekim Nuri Aydın tarafından Kireçocakları'ndaki KO-MEK'te yapılırken, pratik eğitim ise veteriner hekim Emin Uzuner nezaretinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mezbahalar Müdürlüğü'ne ait Solaklarda bulunan İzmit Mezbahası'nda gerçekleştirildi. Eğitimler sonrasında 26 Eylül Cuma günü gerçekleştirilecek yazılı sınavdan sonra başarılı olan adaylara kasaplık sertifikaları verilecek.

GENEL BİLGİ VERİLDİ

Kurban kesimiyle ilgili çeşitli eğitimlerin verildiği teorik eğitimde küçükbaş ve büyükbaş kurbanın kesiminden zapt edilmesine kadar detaylı bilgiler veridi. Ayrıca kurban kesilen alanın kesimden önceki ve sonraki temizliği ile kurban kesenin dikkat etmesi gereken konularla ilgili adaylar bilgilendirildi.

TEK BIÇAK DARBESİYLE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kasaplık eğitiminde kurban kesimi ile ilgili detaylara yer verildi. Eğitmen kurbanı keserken yemek ve yutak borusunun birleştiği yeri tek bıçak darbesi ile sağ kulaktan sol kulağın bittiği yere kadar kesilmesi gerektiğini belirtti.

BIÇAKLAR İYİ BİLENMELİ

Teorik eğitimde kurban kesilirken kullanılan bıçakların iyi bilenmesi gerektiğini belirten eğitmen, bu bıçakların saplarının tahta yerine plastik olmasının hijyen açısından önemli olduğunu belirtti. Tahtanın mikrobu üzerinde tuttuğu ve dezenfekte edilmesinin zorluğuna değinildi. Eğitimde hayvanın kesildikten ilk yarım saat içerisinde iç organlarının çıkarılması gerektiği ifade edildi.

HAYVAN KESİMİ UYGULAMALI GÖSTERİLDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kasaplık eğitimi kapsamında kasap adaylarına Büyükşehir'e ait Solaklar'da bulunan mezbahada uygulamalı kurban kesimi eğitimi gerçekleştirildi. Hayvan kesimi öncesi, kesimi ve sonrası eğitimlerini uygulamalı olarak yapıldı. Kesim işlemini dikkatle takip eden kursiyerler, pratik deneyim kazandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kurban Bayramı Aydın Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title