Haberler

Kasaplara Eş Zamanlı Ramazan Baskını

Ramazan Ayı’nın gelmesi ile birlikte Zonguldak Tarım İl Müdürlüğü ekipleri denetimlerini sıklaştırdı. Önceki aylarda yapılan denetimlerini Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte iki katına çıkartan ekipler, kasaplara ani baskınlar düzenliyor.

Tarım İl Müdürlüğü, Kozlu ve Kilimli İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin eş zamanlı baskınlar düzenleyen ekipler, tezgahlarda ve soğutma dolaplarında bulunan etleri denetliyor. Etlerde mezbaha mührü ve kayıt evraklarını inceleyen ekipler, yasal olmayan uygulamalara göz açtırmıyor.

Denetimlere Gıda Kontrol Görevlileri de eşlik ediyor. Kontrol görevlileri paketlenmiş etlerin son kullanma tarihi ve seri numaraları gibi ambalaj numaralarını denetliyor.

“KANUNA UYMAYANA TAVİZ YOK”

Tarım İl Müdürlüğü Veteriner Hekimi Yücel Günay ise kanunlara uymayanlara taviz olmadığını ifade etti. Ramazan Ayı’nda denetimlerin daha da sıklaşacağını dile getiren Günay, şöyle dedi:

“Tarım İl Müdürlüğü ekiplerimizce ve teknik elemanlarla haber vermeden ani baskınlar şekliyle denetimlerimizi sürdürüyoruz. Kozlu ve Kilimli ilçelerimizde de aynı şekilde diğer ilçelerde de baskınlar yapılıyor. Ramazan Ayı dolayısıyla kontrol ve denetimlerimiz daha da sıklaşacaktır. Çünkü biraz daha fazla gıda tüketimi olacak. Genelde Zonguldak merkez mezbahamızda kesilen etlerden çok il dışından gelen etlerimiz mevcuttur. Bu gün yaptığımız denetimlerde bir olumsuzluk görülmedi. Etlerimiz mühürlüdür. İnsan sağlığı açısından bir sıkıntı yoktur. Bundan sonra daha sık yapılacaktır. Mesai saati gözetilmeden bu baskınlar yapılacaktır. Mesaiden sonra da olsun günün her saatinde denetimler yapılacaktır. Kanunlara uymayanlara kesinlikle taviz olmadan 6 bin TL para cezası uyguluyoruz.”

Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri 2013 yılında yaklaşık 170 denetimin yapıldığını bildirdi. 2014 yılında 79 denetimin yapıldığı, bir kişiye de kaçak et kesiminden 6 bin 151 TL’den para cezası uygulandı.

ONUR ALTINDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Kilimli Kozlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title