Haberler

Kas ve Kemik Ağrılarına Kinesiotaping Tedavisi

Antalya'nın Kaş ilçesinde Devlet Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Rahime Nur Ülker, son 30 yıldır "Kinesiotaping"in hızla yaygınlaşmakta olduğuna dikkat çekerek, kas ile kemik ağrısı yaşayan hastalar ve sporcularda kullanılan bu yöntemle birçok fiziksel ağrılarının önüne geçilebileceğini bildirdi.

Antalya'nın Kaş ilçesinde Devlet Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Rahime Nur Ülker, son 30 yıldır "Kinesiotaping"in hızla yaygınlaşmakta olduğuna dikkat çekerek, kas ile kemik ağrısı yaşayan hastalar ve sporcularda kullanılan bu yöntemle birçok fiziksel ağrılarının önüne geçilebileceğini bildirdi.

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Rahime Nur Ülker, insan vücudunda hareketin temel unsurlarının sinir sistemi ile kas ve iskelet sistemi olduğunu belirterek, "Eğer bir kas çok uzun süre çalışmak durumunda kalır ya da kapasitesinin üzerinde yüklenirse, kas dokusunda küçük ya da büyük boyutlarda yaralanmalar oluşur. Oluşan bu yaralanmaların neticesinde yangılı durum cilt ile kas dokusu arasındaki bölgede baskıya neden olur ve bu basınç lenfatik akıma engel oluşturur. Dokularda oluşan bu yangı deri altında yer alan ve ağrı duyusunu yaratan sinir uçlarını uyararak kişide ağrı ve rahatsızlık hissi uyandırır. Bu tip ağrılar kas ağrısı ya da miyalji olarak adlandırılmaktadır. Kinesiotaping teorik olarak, cildi yukarı kaldırıp deri ile kasların arasındaki boşluğu arttırmakta ve bölgede yaralanma ya da hastalık sonucu oluşan baskıyı hafifletmektedir. Kinesiotaping yönteminin temel amacı ağrısız harekete destek olmak ve bu yolla iyileşmeyi hızlandırmaktır" dedi.

Kinesiotaping yönteminin tek başına ya da yardımcı bir tedavi seçeneği olarak kullanılabildiğine dikkat çeken Kaş Devlet Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Rahime Nur Ülker, "Spor yaralanmaları sonrasında ya da yaralanma öncesi önleyici uygulamalar, farklı sebeplerden kaynaklanan bel, sırt, boyun ağrılarında, postür ve duruş bozukluklarında, nörolojik hastalıklarda görülen kas kuvvet yetersizlikleri ile hareket algısı ile ilgili bozukluklarda, cerrahi sonrası görülen ödem,şişlik, kireçlenme, romatizmal hastalıklar veya bir yaralanma sonucu gelişen kalça, diz, ayak, ayak bileği ağrıları, omuz kas ve tendon problemleri, tenisçi dirseği, karpal tünel sendromu, el-el bileği ve parmakları ilgilendiren ağrılı problemler, diz kapağı problemleri, aşil tendon problemleri, ayak bileği burkulmaları durumlarında uygulanabilir" diye konuştu.

Kinesiotaping yönteminde bantların, hangi bölgeye, hangi tekniklerle, hangi yönde ve hangi amaçlarla uygulanacağının doğru sonuca ulaşmak açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayan Dr. Rahime Nur Ülker, "Tekniğin başarı ile uygulanması kaslar, eklemler, bağlar ve dolaşım sisteminin anatomisini bilmekten ve duruma uygun doğru teknikleri uygulamaktan geçmektedir. Bu nedenle Kinesiotape uygulaması bu konuda düzenlenen kurslarda eğitim almış doktorlar ya da fizyoterapistler tarafından yapılmaktadır" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Antalya Ağrı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title