Haberler

Kaş'ta "Kutlu Doğum Haftası" Coşkusu

Antalya'nın Kaş ilçesinde "Kutlu Doğum Haftası", tüm Türkiye'de olduğu gibi çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile İlçe Müftülüğünce organize edilen kutlama etkinliğine Kaymakam Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Halil Kocaer, İlçe Müftüsü Fethullah Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Cahit Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferman Akbulut, İlçe Turizm Müdürü Mustafa Aydın, AK Partili belediye meclis üyeleri, kamu ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Hafız Aziz Hardal'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte konuşan İlçe Müftüsü Fethullah Yavuz, "Kutlu Doğum Haftası, 1989'dan bu yana kutlanmaya başlanan haftadır. Hafta kapsamında ilmi, sosyal ve kültürel faaliyetlerle İslam'ın, evrensel ve çağlar ötesi mesajlarını tüm dünyaya aktarmak düşüncesindeyiz. Her sene olduğu gibi bu Kutlu Doğum Haftasının bir teması var. Bu yılki temamız da 'Din ve Samimiyet'. Hz. Muhammed ashaplarına seslenirken üç kez şu cümleyi tekrarlamışlardır, 'Din samimi olmaktır. Allah'ın kitabına, peygamberine ve dinin idarecilerine karşı. Din doğru anlaşılırsa hava ve su kadar hayatidir. İslamın ve Peygamberimizin güzel ahlakını bu hafta vesilesiyle tekrar insanlara anlatma fırsatı bulduğumuz için çok mutluyuz" dedi.

Kaymakam Selami Kapankaya yaptığı konuşmada, "Başta Diyanet İşleri Başkanlığımıza, İlçe Müftülüğümüze ve emeği geçen herkese bu güzel etkinliği düzenledikleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Kutlu Doğum Haftası ile aynı zamanda Peygamberimizin doğum günü Mevlit kandili olarak da kutlanıyor. Dinimizin ve peygamberimizin doğru anlatılması ve anlaşılması açısından da vesile oluyor. İslamın doğuşu insanlık tarihinin en büyük olaylarından birisidir. Kız çocuklarını diri diri gömen cahiliye toplumundan bugünlere gelinmiştir. Güzel ahlak,sevgi ve barış sayesinde. Dinde samimiyeti ve güzel ahlakı doğru bir şekilde yansıtmak önemlidir. Bugünkü batı medeniyetinin başarısının altında Müslümanlığın çok büyük etkileri vardır. Müslümanlığın barış ve samimiyet dini olması açısından Kutlu Doğum Haftası çok önem kazanmıştır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, semazenler eşliğinde tasavvuf müziği konseri verildi. Gecede kaside ve ilahiler okuyan ekibe Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer tarafından çeşitli hediyeler verdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Selami Kapankaya Türkiye Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title