Haberler

Kas Hastalarının Gelinlik Hayalleri Gerçek Oldu

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) tarafından organize edilen etkinlik kapsamında, tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan kas hastası kadınlar gelinlik giydi, dans etti, oyun havası eşliğinde doyasıya eğlendi.

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) tarafından organize edilen etkinlik kapsamında, tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan kas hastası kadınlar gelinlik giydi, dans etti, oyun havası eşliğinde doyasıya eğlendi.

Yıllardır gelinlik giyme hayaliyle yaşayan 14 kas hastası kadının önce kuaför Mustafa Babaarslan tarafından saçları ve makyajı yapıldı. Daha sonra da hastalara gelinlik giydirildi.

Temsili damatlarla birlikte peş peşe piste gelen kas hastası kadınlar, görme engellilerden oluşan orkestra eşliğinde dans etti, çiftetelli oynadı, halay çekti. Duygu dolu anlar yaşayan hastaların aileleri de, çocuklarının mutluluklarını bol bol fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdi.

"HİÇ BUGÜNKÜ KADAR MUTLU OLMADIM"

İlk defa gelinlik giydiğini söyleyen kas hastası Gülizar Resuloğlu, "Farkındalık yaratmak, biz de varız demek için gelinlik giydik. Ben 54 yaşındayım. Hiç bugünkü kadar mutlu olmadım. Büyük bir şans. Umarım toplumda farkındalık sağlayabiliriz" diye konuştu.

"GELİNLİĞİ GERÇEKTEN GİYMEK İSTİYORUM"

Başka bir kas hastası 33 yaşındaki Aysel Oturak da, "Çok mutluyum, çok güzel. Ben kas hastasıyım. Bu hastalıklar duyulsun, çare üretilsin. Devletimiz bu hastalığa duyarlı olsun. Gelinliği gerçekten giymek istiyorum, böyle bir gün için değil" dedi.

"ONLARI MUTLU EDECEK BİR PROJE BU"

Öncelikli hedeflerinin hastalarının mutluluğu olduğunu belirten KADER Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özdemir de, "Gelinlik giyme isteği hastalarımızdan geldi. Biz de bunu çok uygun bulduk; çünkü bizim hastalarımızın bu tür etkinliklere ve beraberliklere ihtiyacı var. Onları mutlu edecek bir proje bu. Bir yandan da bu tür etkinlikler farkındalık da yaratıyor. Toplumda bu insanların da var olduğunu anlatmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kuaför Mustafa Babaarslan ise "Gelinlik giymek istediklerini söylediler kızlarımız. Biz de onları bu duygudan mahrum bırakmamak için gelin saçlarını ve makyajlarını yaptık; gelinliklerini ayarladık. Herkesi bu tür projelere davet ediyorum. Onları bir müddet mutlu edebildiysek ne mutlu bize" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title