Haberler

Kartopu 'Fikir Atölyesi' Yeni Ufuklar Açıyor

Güncelleme:

Türkiye'de iplikle mucizeler yaratılabileceğine inananlar, Kartopu Fikir Yumağı Tasarım Yarışması'nda bir araya geliyor.

Türkiye'de iplikle mucizeler yaratılabileceğine inananlar, Kartopu Fikir Yumağı Tasarım Yarışması'nda bir araya geliyor. Bu sene üçüncüsü düzenlenen "Fikir Yumağı Tasarım Yarışması" yarışmacılarına farklı etkinlikler sunuyor. Dünya'da ödül almış tasarımcılardan oluşan "Fikir Yumağı" jürisi, düzenlediği atölye çalışmalarıyla, yarışmacılarına yol gösteriyor, yeni ufuklar açıyor.

'Fikir Atölyesi 15 Mart 2014 Cumartesi günü son kez, Okan Üniversitesi Mecidiyeköy kampüsünde gerçekleşerek yarışmacılar ile alanında deneyimli isimleri bir araya getirecek.

El örgü sektörünün öncü firması Kartopu, 2013 Ekim Ayı'nda başladığı üçüncü Fikir Yumağı Tasarım Yarışması'nda ülkemizde tasarıma bakışı geliştirmek ve farklı fikirleri yönlendirebilmek için atölye çalışmaları hazırladı. Fikir Yumağı yarışmacıları ile Dünya'da ödül almış pekçok ismin biraraya geldiği "Fikir Atölyesi"nde tasarımın ve hayal etmenin farklı yönleri ele alınıyor.

"Fikir Yumağı Tasarım Yarışması" atölye çalışmalarının üçüncü ve son etabı 15 Mart 2014 tarihinde Okan Üniversitesi Mecidiyeköy kampüsünde gerçekleşecek. Fikir Yumağı jurisini, yarışmacılarla biraraya getirecek atölye çalışmaları, merkezi tasarım olan farklı içeriklerden oluşuyor.

Bu çalışmalara katılmak için yarışmacıların Facebook Fikir Yumağı sayfasından atölye çalışmaları için başvurmaları yeterli.

Fikir Yumağı Tasarım Yarışması "Fikir Atölyesi"nin üçüncü bölümünde yer alacak konular şöyle;

15 Mart 2014- Okan Üniversitesi Mecidiyeköy Kampüsü Fikir Yumağı "Fikir Atölyesi" Program

13.00 Işık Gencoğlu- Fikir Yumağı Tasarım Yarışması Jüri İlişkileri Koordinatörü "Tasarım'da farklılaşma"

14.00- Gaye Samsunlu- Yüksek Mimar, Tasarımcı- "Elişidir Mimariyi Kişiselleştiren."

15.00 Aslı Jackson- moda tasarımcısı, kreatif direktör, yaratıcı yönetmen- "Gardropları gözden geçirelim"

Moderatör: Işık Gencoğlu (Tasarım yöneticisi, küratör, Fikir Yumağı Tasarım Yarışması Jüri İlişkileri Koordinatörü)

Dünya'da Türkiye'yi Temsil Eden Tasarımcılar Fikir Yumağı Jürisinde

Jüriyi oluşturan isimler kimlerden oluşuyor; Oya Akman- Endüstriyel ürün tasarımcısı, Zehra Çobanlı- Öğretim Görevlisi, Sanat Yönetmeni; Esra Apaydın- Tekstil Tasarımcısı, Gaye Samsunlu- Yüksek Mimar, Tasarımcı; Hatice İpek Tohumcu- Moda tasarımcısı; Şanel Şan- Sanat Tarihçi; Aslı Jackson Moda tasarımcısı, Öğretim Görevlisi; Gül Bolulu- Dokuma Sanatçısı, Öğretim Görevlisi; Tanju Babacan- Modacı, Çiçek Dilligil- Tiyatro Sanatçısı; Esen Evran- Habertürk Gazetesi; Gülay Altan- Akşam Gazetesi; Dilek Hayırlı- Zaman Gazetesi; Nora Romi- Dinasorus Yayın Grubu; Müge Akgün- Radikal Gazetesi, Sibel Arna- Hürriyet Gazetesi, Şengül Balıksırtı- Sabah Gazetesi, Işık Gençoğlu- Tasarım Yöneticisi ve Küratör; Derya Devrim- Adressistanbul Genel Müdürü; Aylin Yalçınkaya & Ceren Akış-10 Marifet.org. (Detay bilgi için bakınız Juri.doc)

Fikir Yumağı başvuruları 15 Mart'ta sona eriyor

Fikir Yumağı Tasarım Yarışması'nda bu sene iki ayrı kategoride değerlendirilecek olan başvurular 15 Ekim 2013 - 15 Mart 2014 Tarihleri arasında fikiryumagi.com web sitesi veya Kartopu Yünleri Facebook Sayfası'ndan yapılıyor.

İplik ile yapılabilecek her türlü yaratıcı ürüne açık olacak yarışmanın toplam ödülü 20 bin Türk Lirası. 15 Ekim 2013- 15 Mart 2014 tarihleri arasında başvuruların devam edeceği yarışma süresince fikiryumagi.com web sitesi veya Kartopu Yünleri Facebook sayfasında yarışma için oy verenler de birbirinden farklı ödüller kazanacak.

Fikir Yumağı Tasarım Yarışması'nın yarı finaline kalan isimler 2014 Nisan ayında açıklanacak. Yarışmanın iki kategorisinde ilk üç derecede olmaya hak kazananlar ise 2014 Mayıs ayında yapılacak ödül töreni ile yarışmacılara ve kamuoyuna duyurulacak.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Mecidiyeköy Facebook Türkiye Eğitim Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title