Haberler

Kartepe'nin Çocukları Meslekleri Tanıyarak Büyüyor

Güncelleme:

Kartepe Belediyesi Bilgi Evi üyesi çocuklara yönelik Meslek Tanıtım Günleri çerçevesinde Ali Kuşçu Bilgi Evi öğrencileri uzman psikolog Sena Çilingir ile bir araya geldi.


Kartepe Belediyesi Kültür Müdürlüğü Bilgi Evi yetkilileri bilgi evi öğrencilerinin kişisel gelişimlerine ve eğitimlerine katkı vermek amacıyla meslek gruplarını çocuklara tanıtmaya devam ediyor. Bu kapsamda hafta sonu Ali Kuşçu Bilgi Evi üyesi öğrenciler uzman psikolog Sena Çilingir ile söyleşide bir araya geldi.

Bilgi Evi üyesi çocuklar yıl boyu yaşadıkları sınav kaygısını yenmenin püf noktalarını da yenme imkanı da buldular. Psikolog Çilingir, mesleğini tanıtarak başladığı söyleşide, "İnsan ve hayvan davranışlarının yapı ve süreçlerini, gözlem ve deney gibi bilimsel yöntemleri kullanarak inceleyen, davranış bozukluklarının ve gelişim sorunlarının teşhis ve tedavisi yönünde faaliyetlerde bulunan kişidir" dedi. Genellikle üst düzeyde genel ve sözel yeteneğe sahip olan kişilerin tercih ettiği bu meslekte çeşitli tipte zeka, yetenek, kişilik testleri, istatistik tablolar kullanıldığını açıkladı. Mesleği itibarıyla bu yaş grubu çocuklarda en çok rastlanan sınav kaygısı üzerine de bilgiler veren Çilingir, velilerle de çocuklarımıza karşı davranışlarımızın nasıl olması gerektiği hakkında sohbet gerçekleştirdi.

Uzman Psikologtan sınav kaygısına çözüm önerileri

Çilingir, "Sınav kaygısıyla başa çıkmak için öncelikle sınava iyi hazırlanmış olarak girilmeli, uykusuz ve aç olunmamalı, asitli içecekler ve baharatlı yiyeceklerden kaçınılmalı. Stresi azaltan meyve ve sebze yenilmeli. Sınav yerine zamanından biraz önce gidilmeli, acele edilmemeli, son ana kadar ders çalışılmamalı, sınavdan önce gevşemeye çalışılmalıdır. Kendi kendinize başaramayacağım, sorular zor olacak, bilmediğim konular çıkacak gibi iç konuşmaları asla yapmayın. Bu var olan kaygınızı paniğe dönüştürecektir. Eğer aşırı bir kaygıya kapılmışsanız bir iki dakika sınavı bırakıp düzgün nefesler alıp vererek, sınavdaki diğer insanlara bakarak yalnız olmadığınızı, herkesin heyecanlı olduğunu düşünün. Sınav başladığı an soruları dikkatlice okuyun, zamanı doğru ayarlayın. Rahatlamak için arada bir oturma pozisyonunuzu değiştirin, heyecanlanıp soruyu çözemediğiniz an sorunun yanına işaret koyarak o soruyu geçin. Sınavdan sizden önce çıkanları gördüğünüzde endişelenmeyin son dakikaya kadar zamanınızı kullanın" dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in talimatları çerçevesinde Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri ilçedeki çocukların kişisel gelişimlerine ve eğitimlerine katkı vermeye devam etmek adına farklı meslek gruplarının temsilcilerini diğer bilgi evi öğrencileri ile de buluşturacaklarını ifade ettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ali Kuşçu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title