Haberler

Kartepe'liler Şefkat Peygamberi'ni Anlamak İçin Buluştu

Güncelleme:

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.)'in 1445'nci doğum yılı münasebetiyle Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen konferans programında Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay Kartepelilere, şefkat peygamberini anlattı.


Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde "Görmeden Aşk" konulu konferans, Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'ın katılımıyla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kartepelilerin yoğun ilgi gösterdiği programın ev sahipliğini Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez adına Başkan vekili Zafer Arat üstlendi.

Kartepe İlçe protokolünün hazır bulunduğu program tasavvuf musikisi eşliğinde semazen gösterisi ile başladı. Salondaki katılımcılar Düzce merkez vaizi Dursun Yiğit'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ardından Kutlu Doğuma özel barkovizyon gösterisini izledi. Daha sonra Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, "Görmeden Aşk" konulu konferansını gerçekleştirdi.

Bursa Müftüsü Ay, "Peygamberimizi Anlamak Onun Sünnetlerine Uymaktır"

Müftü Ay, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i (s.a.v.) her yönüyle en güzel şekilde anlattı. "Onu görmeden seven sizler gibi onu hep sevenler olacak" diyen Ay, "Rabbimiz 'Tevbe' suresinin bu son ayetlerinde Peygamberimizin ne kadar değerli olduğuna dair bize çok önemli bir ayeti kerime ile ders veriyor. Buyuruyor ki; "And olsun size kendinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki. Sizin sıkıntıya uğramanız ona çok ağır gelir. O size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatli ve merhametlidir".

Ümmetini çok seven, ümmeti üzerine çok titreyen Peygamberimize Allah tarafından Er-Rauf, Er-Rahim isimlerinin vasıf olarak verildiğini belirten Ay, İslam alimlerince yeryüzünde hiçbir kimseye bu ayrıcalığın tanınmadığının altını da çizdi. Ay, "Şefkati yalnızca insanlar üzerine değil hayvanlara da çok büyük bir şefkatle yüreği çarpan Peygamberimizin bizlere, ağzı olup dili olmayan, konuşmayan mahlukata da iyi davranmamız hususunda bizlere çok büyük tavsiye ve emirleri olmuştur" dedi.

Ay, "Kutlu doğum Haftalarında Sevgili Peygamberimizi sadece anmak için değil onu anlamak için her yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız çok önemli konuları ana tema olarak belirleyip insanlarla paylaşıyor. O sebeple değerli kardeşlerim yüce resulü tanımadan, onu anlamadan önce kendimizle barışık bir halde yaşayamayız. Onun sünnetlerini hayatımıza aktarmadığımızda ne ailemizde ne toplumumuzda ne de yaşadığımız coğrafyada huzura ulaşamayız" dedi.
Peygamber Efendimizin hayatına bakmanın önemine değinen Ay, konuşmasında Resullahın bizlere tavsiyeleri ile sohbetini tamamladı. Başkan Vekili Zafer Arat, doyumsuz sohbeti için Ay'a teşekkür ederken kendisini ramazan ayında yine ilçede ağırlamak istediklerini ifade etti. Arat, "Başkanımız Cumhurbaşkanımızı karşılamak için il dışında olduğu için aramızda bulunamadı. Selamlarını iletti" dedi. Arat, Müftü Ay'a teşekkür çiçeği ve Kartepe manzaralı

Kaynak: Bültenler / Güncel

Necip Fazıl Kısakürek Zafer Arat Emin Ay Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title