Haberler

Kartepe'de Yetersiz Menfezler Yıkılıyor

Güncelleme:

Kartepe Belediyesi mevsim normalleri üzerindeki yağışlarda yaşanan sel felaketinin nedenlerine yönelik çözümleri uygulamaya devam ediyor. Bu kapsamda Kartepe Belediyesi ilgili müdürlükleri sel bölgelerinde yaptığı incelemeleri sonucunda ilçe genelindeki derelerin debilerini taşımayan menfezleri mercek altına aldı.

Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı ekipler bu kapsamda geçtiğimiz aylarda mevcut derelerin aşırı yağışlarda debisini taşımayan menfezlere yönelik başlattığı yıkım işlemlerini Ertuğrul Gazi Mahallesi'nde devam ettirdi.

Ekipler mahallede yaşanan sel baskınına neden olan Çelik Halat ve Tel San. A.Ş. fabrikası giriş çıkışını sağlamak için dere üzerine yapılan betonarme kutu menfezi yıktırdı. Yıkılan kutu menfez nedeniyle firmanın mağdur edilmemesi için alternatif yol kullanması da sağlandı.

Yapı Kontrol Müdürü Mustafa Kasımoğlu, "Olası su baskınlarına karşı düzenleme ve tedbirlerle, sel felaketlerine karşı önleyici ve olumsuz etkilerin azaltılması yönündeki çalışmalarımız aralıksız sürüyor" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kartepe Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title