Haberler

Kartepe'de Sokak Hayvanlarına Kulübe

Güncelleme:

Kartepe ilçesinde sokak hayvanlarının olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için Ketenciler Barajı yakınında barınma yeri yapıldı.

Kartepe Belediyesi, KOHSAVDER ve gönüllü hayvan severler iş birliğinde kurulan 20 kulübe çevresine barınacak sokak hayvanları için yem de bırakıldı.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in "Yaşamak her canlının doğal hakkıdır" düşüncesiyle Zabıta Müdürlüğü de sokak hayvanlarına yönelik yeni projelere destek veriyor. Bu kapsamda Kocaeli Doğa ve Hayvan Hakları Savunucuları Derneği (KOHSAVDER) yöneticileri ile sokak hayvanlarına yeni barınma yerleri hazırlayan belediye ekiplerine gönüllü hayvan severlerde destek verdi.

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Selman Çelik, ilçede sokak hayvanlarının olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için Ketenceler Barajı yakınındaki alanda barınma yeri hazırladıklarını belirtti. KOHSAVDER ve gönüllü hayvan severlerin ortak çalışması ile kurulan 20 kulübe ile pek çok sokak hayvanının artık üşümeyeceğini ifade eden Çelik, "Sert geçen kış günlerinde sokak hayvanları aç kalmasın diye ekiplerimiz belirli periyotlarda doğaya yem bırakmaktadır" dedi.

KOHSAVDER Başkanı Tülay Çetin Erdurmaz da, Kartepe ilçesinde sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını takdirle izledikleri Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve ekibine tüm hayvan severler adına teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title