Haberler

Kartepe'de Dağ Altı Yürüyüş ve Bisiklet Yolu Projesi Hayat Buluyor

Güncelleme:

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, ilçe halkını Dağ Altı Yürüyüş ve Bisiklet Yolu Projesi ile buluşturmaya hazırlanıyor.

Adını turizm ile anılan bir ilçe konumuna getirmek için Kartepe'de farklı projelere imza atan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in, seçim vaatleri arasında yer alan "41 Vizyon Projesi" tek tek hayat bulmaya devam ediyor. Doğup büyüdüğü Kartepe'ye hizmet için çıktıkları bu yolda ürettiği projelerle geleceğin Kartepesini inşaa ederken ilçenin doğal güzelliklerini ortaya koyacak ve doğa turizmini destekleyecek çalışmalar çerçevesinde Karatepe'den başlayıp Maşukiye'ye kadar uzanan ve yerleşim merkezlerinden bağlantılı 24.27 kilometre uzunluğundaki Dağ Altı Yürüyüş ve Bisiklet Yolu Projesi'nin ilgili çalışmalara hız verildi.

Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından yürütülen proje için başta Orman ve Su İşleri Bakanlığı gibi ilgili kurum ve kuruluşlarında olumlu görüşünün alınması ardından Dağ Altı Yürüyüş ve Bisiklet Yolunun güzergahı belirlendi. Başkan Üzülmez, yerleşim merkezleri ile bağlantısı sayesinde bölgedeki ticari hayatı da olumlu etkileyecek bu proje ile dağ eteklerini daha işlevsel hale getireceklerini ve ilçe turizmine artı bir değer daha kazandırmak için kolları sıvadıklarını kaydetti. Dağ köylerini ve yerleşim merkezlerini buluşturacak bu proje ve diğer projelerine destek veren Büyükşehir Belediyesi'ne de teşekkür eden Başkan Üzülmez, "Halkımıza da büyük kazanımlar sağlayacak ve ilçedeki ticari hayatı canlandıracak projelerimizle Kartepe'nin doğa turizmini de ortaya çıkartmış olacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Maşukiye Karatepe Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title