Haberler

Kartepe'de Çöpten Altın Çıktı

Kocaeli’de yanlışlıkla yıllarca biriktirdiği altınlarını tuttuğu keseyi çöpe atan yaşlı kadının altınlarını Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri bularak yaşlı kadına teslim etti.

Kocaeli'de yanlışlıkla yıllarca biriktirdiği altınlarını tuttuğu keseyi çöpe atan yaşlı kadının altınlarını Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri bularak yaşlı kadına teslim etti.

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde eskiyen yorganını çöpe atan ve ismini vermek istemeyen yaşlı bir kadın, daha sonra çöpe attığı yorganın içerisinde altın kesesini unuttuğunu fark etti. Hemen yorganı attığı çöp konteynerine koşan yaşlı kadın, konteynerdeki çöplerin boşaltıldığını görünce durumu Kartepe Belediyesi'ne bildirdi. İhbarı alan Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaşlı kadının oturduğu bölgede çöp toplama işlemi yapan çöp kamyonunu hemen garaja çağırdı. Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü garajına gelen araç, kasasındaki çöpleri garajın ortasına boşalttı.

ÇÖPÜN İÇERİSİNDE ALTIN ARADILAR

Garaja boşalan çöplerin içerisinde küreklerle arama çalışması başlatan Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kısa sürede yaşlı kadının çöpe attığı yorganı ve içerisindeki altın kesesini buldu. Garaja dökülen çöpleri daha sonra iş makineleri yardımıyla temizleyen ekipler, yaşlı kadına altınlarını teslim etti. Altınlarına tekrar kavuşan Maşukiyeli yaşlı kadın, "Allah razı olsun, beni sevindirdiniz Allah da sizleri sevindirsin" diyerek ekiplere hayır duası etti.

"VATANDAŞIMIZIN MAĞDURİYETİ GİDERİLDİ"

Aldıkları ihbar üzerine yaptıkları çalışmayı anlatan Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Personeli Nihat Arslan, "Bize verilen bilgi doğrultusunda, biz çöp aracımızı şantiye alanına çağırdık. Şantiye alanında da yaptığımız işlemler doğrultusunda, vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi noktasında çalışma yaptık. Vatandaşımızın mağduriyeti giderildi. Kartepe Belediyesi adına bizler görevimizi icra ettiğimizi düşünüyoruz. Aracın bölgeden gelmesi ile birlikte 20 dakika içerisinde işlemi gerçekleştirdik" dedi.

"İNSANLIĞIN GEREĞİNİN ANLAŞILDIĞI OLAYLARDAN BİRİNİ YAŞADIK"

Yaşanan olayı değerlendiren Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ise, "Bu tür olayların ülkemizde sıkça yaşanmasını diliyorum. İnsanlığın ölmediğinin, insanlığın gereğinin anlaşıldığı olaylardan birini yaşadık. Ben burada bu işi yapan personelin de belediye başkanı olarak şahsen kendime de pay çıkartıyor ve mutluluk duyuyorum. Çünkü aldığı ücret ile evini kıt kanaat geçindiren, belki de ekonomik sıkıntılarla boğuşan bir personelin böylesine bir insanlık görevini yerine getirmesi ziyadesiyle toplum olarak da bizleri ayrıca mutlu etmekte. Yaşlı bir vatandaşımızın, bir teyzemizin belki de uzun yıllar biriktirdiği birikimini yanlışlıkla çöpe atması ve durumu son anda fark ederek ekiplerimize haber vermesi sonucu, yapılan tetkikler sonucunda araba tespit edilerek çağrılmış. Aynı şekilde battaniye ve içerisindeki altın tespit edilerek bizim personelimiz tarafından vatandaşa iade edilmiştir. Demek ki hem teyzemizin helal bir birikimi olması hem de personelimizin helal lokma yemiş bir insan olması neticesiyle Müslümanlığın, insanlığın gereği yerine getirilmiş oldu. Ben personelimizi tebrik ediyorum. Kendilerini kanunların bize verdiği yetkiler doğrultusunda ödüllendirmeyi de düşünüyorum. Böylesine münferit olayların toplumumuza ve insanlığa örnek olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title