Haberler

Kartepe'de Çevre Kirliliğine Af Yok

Güncelleme:

Kartepe'de Çevre Denetim Zabıtası, Eylül ayında yaptığı çevre denetimlerinde insan ve çevre sağlığına zarar veren kişi, kurum ve kuruluşlara 6 bin 715 TL ceza kesti.

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde kurulan Çevre Denetim Zabıtası, Eylül ayında yaptığı çevre denetimlerinde insan ve çevre sağlığına zarar veren kişi, kurum ve kuruluşlara toplam 6 bin 715 TL idari para cezası kesti.

Kartepe Belediye Başkanı Üzülmez'in talimatı ile Zabıta Müdürlüğü bünyesinde kurulan Çevre Denetim Zabıtası, ilçeye yakışmayan olumsuzluklarla mücadele etmeye durmaksızın devam ediyor. Çevre Denetim Zabıtası, eylül ayında yaptığı denetimlerde çöp, moloz, evsel atık gibi malzemeleri dökerek çevre kirliliği oluşturan 10 iş yerine kabahatler kanununa göre toplam 6 bin 715 TL idari para cezası kesti.

İlçede nüfusla birlikte artış gösteren yapılaşmadan ilçenin olumsuz etkilenmemesi için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğine dikkat çeken Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Selman Çelik, "İlçemiz sınırları içerisinde inşaat yapacak firmaların belediyemizden gerekli ruhsat ve izinleri alarak bununla ilgili tabelalarını da görünür şekilde asmaları gerekmektedir. İnşaat faaliyetine geçen firmaların da cadde ve sokak üzerlerinde çalışma yapmamaları, insan ve çevre sağlığına zarar verecek davranışlarda bulunmamalılar. Öte yandan gelişi güzel atılan veya dökülen hafriyatlar, inşaat ve yıkıntı atıkları, kimyasal ve evsel atıkların yol kenarlarına, bahçelere, tarla ve arsalara dökülmemesi gereklidir. Kanun ve yönetmelik hükümlerine göre çalışma yapan kişi, kurum ve kuruluşlara cezai müeyyide uygulanacaktır. Çevre kirliliğine neden olanlara asla müsamaha gösterilmeyecektir" dedi.

Yaşanabilir bir Kartepe'de önceliğin kirletmemekten geçtiğini de hatırlatan Müdür Çelik, "Çevremize duyarlı bir toplum olarak vatandaşlarımızdan daha dikkatli olmalarını beklemekteyiz. Kartepe halkının sağlığını ve yaşam koşullarını tehdit edecek her türlü olumsuzluklara müdahale ediyoruz. Gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir Kartepe bırakmak için Başkanımız Hüseyin Üzülmez'in talimatları doğrultusunda çalışma ve denetimlerimizi sürdürmekteyiz" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title