Haberler

Kartepe’de 5. Kez Atlar Kupaya Koştu

Güncelleme:

Kartepe Belediyesi İle Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Ortaklaşa Organize Ettiği, Kurtuluş Kupası 5'nci Mahalli At Yarışları Önceki Gün Kartepe'de Koşuldu.

Kartepe Belediyesi İle Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Ortaklaşa Organize Ettiği, Kurtuluş Kupası 5'nci Mahalli At Yarışları Önceki Gün Kartepe'de Koşuldu. Sarımeşe'de bulunan Türkiye Jokey Kulübü Kartepe İdman Merkezi'nde yapılan koşularda ata sporu at yarışlarına ilgi görülmeye değerdi. Turizm ile anılan Kartepe yapılan spor etkinlikleriyle de adından söz ettirmekte.

Protokol Tam Kadro Katıldı

Yarışlara Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Sözen, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Belediye Meclis Üyeleri, Kocaeli Ünüversitesi Atçılık Meslek Yüksek Okulu Müdürü prof. dr. Erdener Balıkçı, TJK Eski Başkanı Muammer Kitapçı, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Yarışlarda Kocaeli Valiliği Kupası, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kupası, Kartepe Kaymakamlığı Kupası, Kartepe Belediye Başkanlığı Kupası, Türkiye Jokey Kulübü Kurtuluş Kupası ve Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü Kurtuluş Kupası koşuları 1600 metrelik kum pistte koşuldu.

Kıyasıya Mücadele de Atlar Süratlerini Gösterdi

Safkan Arap ve İngiliz atlarının kıyasıya yarıştığı ve 7 ayaktan oluşan koşulara 40 at katıldı. 1200, 1400 ve 1600 metre kum pist üzerinde yapılan yarışlarda jokeyler birinci olabilmek için mücadele ettiler. Yarışma sonunda 1600 metre Kocaeli Valilik Kupası'nı 6 numaralı Serteser adlı at kazanırken jokey Ümit Çiftçi birincilik kürsüsüne çıktı. İkinciliği Ahmet Kaya'nın kazandığı yarışta üçüncülüğü ise Furkan Badıs göğüsledi.

Birinciye Kupasını Kocaeli Vali yardımcısı Ali Sözen verdi. Günün 2. koşusu olan Kocaeli Büyükşehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koşusunu Vedat Demir, Kartepe Kaymakamlığı Kupasını Rüstem Berek, Kartepe Belediye Başkanlığı Kurtuluş Kupası koşusunu Kayım Kaya, Türkiye Jokey Kulübü Kurtuluş Kupası koşusunu Oğuz Eren, Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü Kurtuluş Kupası birinciliğini Ertuğrul Arslan yine Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü Kurtuluş Kupası 2. koşusunu Akgün Balkaya'nın sahibi olduğu Şımarık adlı at kazanırken, 1500 metre rahvan atları koşusunuysa Arap adlı atıyla Ali Doğan kazandı.

Kocaeli Valiliği Kupasını Serteser Kazandı

Kocaeli Valiliği Kupası koşusunda 8 at yarıştı. Birinci Kaya Kaya'nın sahibi olduğu Serteser adlı atla jokey Ümit Çiftçi, ikinci Kaya Kaya'nın sahibi olduğu Saltukhan adlı atla jokey Ahmet Kaya, üçüncü Fuat Arslan'ın sahibi olduğu Altun Taha adlı atla jokey Furkan Badiş ve dördüncü Kazım Demirci'nin sahibi olduğu Halit Han adlı atla jokey İsmail Güney oldu.

Birincinin 4Bin TL para ödülü kazandığı yarışlarda dereceye girenlere kupalarını Vali Yardımcısı Sözen verirken, kurtuluş gününü böyle bir organizasyon ile kutlamaktan memnun olduklarını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kupası Osmanbey'in

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kupası koşusunda 10 at yarıştı. Birinci Müslüm Çiftçi'nin sahibi olduğu Osmanbey adlı atla jokey Vedat Demit, ikinci Yüksel Çelim'in sahibi olduğu Gaffur adlı atla jokey Sami Kaplan, üçüncü Şefik Çelik'nin sahibi olduğu Mususi adlı atla jokey Oğuz Erem ve dördüncü Hüseyin Karabaş'ın sahibi olduğu Ayzıt adlı atla jokey Somer Alkan oldu.

Birincinin 4 Bin TL para ödülü kazandığı yarışlarda dereceye girenlere kupalarını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu verirken, atı ve at bakımı yapmayı sevdiğini belirterek atın kültürümüzde önemli bir yeri olduğunu ifade etti.

Kartepe Kaymakamlığı Kupası Yarışlarını Foto-Finiş Belirledi

Kartepe Kaymakamlığı Kupası koşusunda 11 at yarıştı. Birinci Kaya Kaya'nın sahibi olduğu Kayrahan adlı atla jokey Rüstem Bebek, ikinci Kaya Kaya'nın sahibi olduğu Güncihan adlı atla jokey Halil Gün, üçüncü Ali Çekin'in sahibi olduğu Canmücahit adlı atla jokey Ferhat Demir ve dördüncü Ali Makarnacı'nın sahibi olduğu Esinhan adlı atla jokey Ümit Bilen oldu.

Birincinin 3Bin TL para ödülü kazandığı yarışlarda dereceye girenlere kupalarını Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı verirken, yarışlara katılanları tebrik etti ve katkısı bulunan herkese teşekkür etti.

Kartepe Belediye Başkanlığı Kupasını Bold Rock Adlı Safkan Kazandı

Kartepe Belediye Başkanlığı Kupası koşusunda 11 at yarıştı.

Birinci Kayım Kaya'nın sahibi olduğu Bold Rock adlı atla, ikinci İsmail Demir'in sahibi olduğu Bolkır adlı atla jokey Rüstem Bebek, üçüncü Osman Göçmen'in sahibi olduğu O Hala adlı atla ve dördüncü Abuzet Gezi'nin sahibi olduğu Rabel Chald adlı atla jokey Yusuf Aktaş oldu. Birincinin 3Bin TL para ödülü kazandığı yarışlarda 3'üncüye kupasını 1500, 2'inciye 2Bin ödül verildi.

1'nciye Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık verirken, halkın at ile olan sıcak diyalogun gelişmesinin önemli olduğunu ve bunun gelenekselleşmesi adına kurulan bu hipodromun Kartepe'de olmasında duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Karabalık, Kartepe'nin yalnız kayak merkezi ile değil önümüzdeki süreçte hipodromu, su kayağı gibi sportif etkinlikleri ile de öne çıkacağını ve bu sayede ilçenin gerçek manada yıldızının parlayacağına inandığını ifade etti.

TJK Kupası Enis Badiş'le Mytron Adlı At Kazandı

Türkiye Jokey Kulübü Kurtuluş Kupası koşusunda 10 at yarıştı. Birinci Erkul Öcal.'ın sahibi olduğu Mytron adlı at, ikinci Enis Badiş'in sahibi olduğu Bozcaada adlı atla jokey Hüseyin Orhan, üçüncü Şerefettin Bağdelen'in sahibi olduğu Lovel Star adlı atla jokey Rauf Yıldız ve dördüncü Recep Uysal'ın sahibi olduğu Westwrn Breeze adlı atla jokey Hasan Suyabakan oldu. Birincinin 2500TL para ödülü kazandı.

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü Yarışlarını A Gurubunda Şımarık, B Gurubunda Hayatım Kazandılar

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü Kurtuluş Kupası koşusunda 8 at yarıştı. A gurubunda Akgün Balkaya'ın sahip olduğu Şımarık isimli at birinci olurken 2500TL, Engin Kesdoğan'ın sahip olduğu Karadayı ve Jokey İbrahim Arapoğlu ikinci olurken 1500TL, Erdal Araç 'ın Rasim simli atı ve jokeyi Muhammet Bade üçüncü olurken 1000 TL ve Hasancan Yıldız'ın sahip olduğu Yağız isimli at jokeyi Rauf Yıldız dördüncü olurken 500TL para ödülü kazandı..

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü Kurtuluş Kupası koşusunda 8 at yarıştı. B gurubunda Ali Eren Arslan'ın Hayatım isimli at ve jokey Ertuğrul Arslan birinci olurken , Engin Kesdoğan'ın Dervişbey isimli at ve jokey Emrah ikinci olurken, Ramazan Akkaya'ın Dervişbey isimli atı üçüncü olurken ve Selehattin Tunç'un sahip olduğu Efe isimli at jokeyi Yalçın dördüncü oldu.

Rahvan Yarışlarında Arap Adlı Yerli Irk At Birinci Oldu

Rahvan atları koşusunda 9 at yarıştı. Birinci Nurettin Bora'nın sahip olduğu Arap adlı at ve jokeyi Ali Doğan, ikinci Ali Solak'ın sahip olduğu Galip adlı at ve jokeyi Umsan Köksal, üçüncü Mehmet Martı'ın sahip olduğu Paş dlı at ve jokeyi Mehmet Martı ve dördüncü Ergüven Sevim'in sahip olduğu Doru adlı at ve jokeyi Engin Kesdoğan oldu

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title