Haberler

Kartepe'de 23 Nisan Coşkusu

Güncelleme:


Büyük bir coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 96. Yıl dönümünü kutlama programları Kartepe İlçesi'nde Dürdane Özdilek Okulu bahçesindeki törenle gerçekleştirildi. Törenlerde Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Kartepe İlçe Garnizon Komutanı J. Bnb. Muhammed Sever, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız'ın yanı sıra ilçe protokolü de hazır bulundu.

Saygı duruşu ardından İstiklal Marşı'nı okunması ile süren törende Dürdane Özdilek İlkokulu 4/C sınıfı öğrencilerinden Sılanur Yazıcı ve Pınar Kapan protokole çiçek takdim etti. Günün anlam ve önemine dair protokol konuşmaları ile süren kutlamalarda Dürdane Özdilek İlkokulu Müdürü Metin Tahtacı ve Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız da, tüm konukların bayramını kutladı. Tüm dünyaya örnek olan bu günde artık dünya uluslarının da çocuklarımızın bu bayramına ortak olduklarını belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de, çocukların bayramını kutladı.

Başkan Üzülmez, "Kurtuluş mücadelesinde çeşitli cephelerde yoğun mücadeleler içerisinde şehitler ve gaziler vererek bu büyük devleti yeniden inşaa edildi. Bu mücadelenin sonrasında milli iradenin meclisi kuruldu 23 Nisan 1920 de o meclisin açılışında Gazi Mustafa Kemal ve o günlerin kıymetli devlet büyükleri, geleceğin teminatı siz değerli çocuklara ülkeyi emanet ederek 23 Nisan'ı çocukların bayramı olarak armağan etmiştir" dedi.

Hükümetin her türlü desteği milli eğitime verdiğini hatırlatan Başkan Üzülmez, "Biz de yerel yönetimler olarak milli eğitime imkanlarımız ölçüsünde destek vermeye devam ediyoruz. Bilgi evleri, yaz ve kış spor okulları yanı sıra başarılı öğrencilerimize bisiklet dağıtıyoruz. Çocuklarımıza yaz tatili hediyesi olarak bu yıl aquapark tesislerinden ücretsiz faydalanacaklar. Tiyatro gösterileri, kültür gezileri gibi pek çok faaliyeti çocuklarımızla, velilerimizle, milli eğitim ve STK'larla birlikte hareket ederek sevgili çocuklarımızın geleceğine yatırım olarak değerlendiriyoruz. Bağımsız Türkiye'de sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyarken çocuklarımızın bayramını bir kez daha kutluyorum" dedi.
Hafta etkinlikleri kapsamında ilk ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen şiir, resim, bilgi yarışması ve sportif faaliyetlerde dereceye giren öğrenciler madalya, ödül ve hediyelerini ilçe protokolünün elinden aldılar. Törende Kaymakam Ayhan Durmuş, Küçükler Futbol yarışmasında 1. Olan Dürdane Özdilek O.O., Yıldız Erkekler Voleybolda 1. Olan Hasanpaşa O.O., Yıldız Kızlar Voleybolda 1. Olan Halise Türkkan O.O., Minik Erkekler Futbolda 1. Olan Derbent Ata İ.O.O., Yıldızlar Futbol Tenisinde 1. Olan Halise Türkkan O.O., Resim yarışması birincisi Dürdane Özdilek İ.O. öğrencisi Elvin Sakaoğlu, şiir dalında 1. Olan Şehit Piyade Üsteğmen Murat Hasırcıoğlu O.O. öğrencisi Melisa Nur Yoldaş, Turizm temalı yarışmada 1. Olan Hacı Halim Karslı O.O. öğrencisi Sinem Ecren Karslı'ya ödüllerini verdi.
Garnizon Komutanı Sever, Küçükler Futbol yarışmasında 2. Olan Türk Fransız Kardeşlik O.O., Yıldız Erkekler Voleybolda 2. Olan Leyla Sarıgöl O.O., Yıldız Kızlar Voleybolda 2. Olan 17 Ağustos O.O., Minik Erkekler Futbolda 2. Olan Sarımeşe İ.O.O., Yıldızlar Futbol Tenisinde 2. Olan Dürdane Özdilek O.O., Resim yarışması ikincisi 17 Ağustos İ.O. öğrencisi Berna Tok, şiir dalında ikinci olan 17 Ağustos İ.O. öğrencisi Harünisa Ayvaz'a ödüllerini verdi.
Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Küçükler Futbol yarışmasında 3. Olan Eşref Uslu O.O., Yıldız Erkekler Voleybolda 3. Olan Dürdane Özdilek O.O., Yıldız Kızlar Voleybolda 3. Olan Hasanpaşa O.O., Minik Erkekler Futbolda 3. Olan Eşref Uslu İ.O.O., Yıldızlar Futbol Tenisinde 3. Olan Eşref Uslu O.O., Resim yarışması üçüncüsü Dürdane Özdilek İ.O. öğrencisi Sılanur Yazıcı, şiir dalında üçüncüsü olan Eşref Uslu O.O. öğrencisi Gamze Nur Kas'a ödüllerini verdi.

Küçükler Futbolda 4. Olan Yıldız Entegre İmam Hatip O.O. ve Yıldızlar Futbol Tenisinde 4. Olan Suadiye Barbaros O.O.'na kupa ve madalyalarını da Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız verdi. Törenler çocukların hazırlayıp sunduğu halk oyunları gösterileri ve müzikli oyunlar ile coşku içinde geçti. Program protokol üyelerinin çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirmesi ile son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Cansız Ayhan Durmuş 23 Nisan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title