Haberler

Kartepe'de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

Güncelleme:

19 Mayıs kutlama programı, Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ardından Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ndeki törenlerle devam etti.


Kartepe ilçesindeki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97'inci yıldönümü kutlamalarında ilk defa İstiklal Marşı işaret dili ile de konuklara aktarıldı. Kutlama programında öğrencilerin hazırlayıp sunduğu "Mustafa Kemal'in 7 Adımı" adlı oratoryo ile konuklar 1919 ruhunu bir kez daha yaşadı.

Kutlama programında Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ile birlikte Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Garnizon Komutanı Jan. Binbaşı Muhammed Sever, İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Arutan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil İbrahim Alkan, daire müdürleri, Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler hazır bulundu.

Saygı duruşu ile başlayan törende ilk defa işaret dili ile İstiklal Marşı salondaki konuklara aktarıldı. Kutlama programı günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla sürdü. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Arutan, "Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik içinde hareket ederek, geleceğin lider ülkesi Türkiye'yi daha güçlü bir hale getireceksiniz" dedi.

Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 97. yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşadığını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, "19 Mayıs tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluş mücadelemizi başlatmıştı. Tarihimize baktığımızda ülkemizin geçmişinden bu yana kurtuluş mücadelesi verdiğini görmekteyiz. Tıpkı bugün Türkiye'de yaşanan ve bundan sonra devam edecek mücadelede olduğu gibi belli zamanlarda çok önemli liderler çıkarak milletine önderlik etmişlerdir" dedi.

Üzülmez, "Atatürk ve silah arkadaşları, bu kurtuluş mücadelesinin en önemli meşalesini o gün Samsunda yakmıştı. Bugün bizler ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi yönetenler o kanla, canla kazanılan bağımsızlığı, güzel vatan topraklarının müdafaasını yapmaktayız. İçerdeki ve dışardaki hainlere karşı sürekli savunmaya, şanlı vatan bayrağımızı korumak için mücadele etmekteyiz. Geleceğin teminatı olan gençlerimize de hatırlatmak istiyorum. TC Devletinin bekasının ilelebet devam etmesi için kazanılmış değerlerimizi hatırlamaları bakımından bu yıl dönümleri çok önemlidir. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını büyük minnetle anıyorum. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum." dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Arutan, "Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik içinde hareket ederek, geleceğin lider ülkesi Türkiye'yi daha güçlü bir hale getireceksiniz" dedi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinatörlüğünde Pirelli Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program; gençler adına konuşma, şiirler, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi, Gençliğin Atatürk'e cevabı, Mustafa Kemal'in 7 Adımı isimli Oratoryo ve ödül töreni şeklinde gerçekleştirildi. Kutlama programı törende görev alanların tebrik edilmesi ardından çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Mahmut Sami 19 Mayıs Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title