Haberler

Kartepe Bilgi Yuvaları ile Donatılıyor

Güncelleme:

Kartepe Belediyesi; açılış festivali çerçevesinde Ataşehir Mahallesi'nde yeni park ve bilgi evi açılışı gerçekleştirdi.

"Kartepe Günleri" kapsamında hizmetleri halkla buluşturmaya devam eden Kartepe Belediyesi; açılış festivali çerçevesinde Ataşehir Mahallesi'nde yeni park ve bilgi evi açılışı gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, yeni oyun ve dinlence alanlarının yanında bilgi evleri ile ilçeyi donatarak geleceğin Türkiye'sini oluşturacak genç nesillerin zihinsel ve bedensel gelişimine katkı vermeyi hedeflediklerini kaydetti.

Kartepe Belediyesi tarafından Ataşehir Mahallesi'nde yapımı tamamlanan park ve bilgi evi renkli görüntüler eşliğinde açıldı. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği açılış öncesi çocuklar için hazırlanan programda animatörler minikleri eğlendirdi. Kartepeli çocuklara çeşitli hediye ve ikramların yer aldığı açılışta Kartepe Belediyesi Çocuk Mehteran Takımı ile Halk Oyunu Ekibinin gösterileri büyük beğeniyle izlendi. Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ve eşi Nurten Karabalık'ın ev sahipliği yaptığı açılış töreninde Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, Kadın Kolları Başkanı Sevim Balaban, Gençlik Kolları Başkanı Mete Aydın, SKM Başkanı Muharrem Top, İl Yöneticisi Orhan Arıkan, Belediye Başkan aday adayı Ahmet Batmanlar, Kartepe Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Türker, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve mahalle sakinleri hazır bulundu.

Toplu konutları ve eğitim kurumları nedeniyle hızlı bir gelişim sergileyen Ataşehir Mahallesi'ndeki yatırımları da Kartepe Belediyesi aynı paralellikte gerçekleştirmekte. Yeni camisi, iş merkezi, asfaltlanan yolları ile çehresi değişen bölge halkının ihtiyaçlarına karşılık verecek yeşil alan oluşturmak adına iş merkezi yanında 2900 metrekare alanda 1860 metrekarelik bir yeşil alanı halkın hizmetine sundu. Çocuk oyun ve aletli spor alanları yanında mini futbol sahası da bulunan park alanında kamelya ve çeşme gibi sosyal donatılar yanında peyzaj çalışmaları ile bölgeye yakışan bir alan oluşturuldu. Mahalle gençlerinin zihinsel gelişimine katkı verecek bilgi yuvalarından Ali Kuşçu Bilgi Evi de güvenli erişimli interneti olan 8 bilgisayar, bine yakın kitaptan oluşan kütüphanesi, muhtarlık ofisi, Karmek kurs salonu, mutfak, bay ve bayan tuvaletleri ile 170 metrekarelik alanda konuşlandırıldı.

Açılışa katılan tüm konuklara hoş geldin dileklerinde buluna Mahalle Muhtarı Halik Özhakan, "Vitrine konulacak çok güzel bir tesisi mahallemize kazandırdığı için Belediye Başkanımız Şükrü Karabalık'a teşekkür ederim. Bir daha ki dönemde belediye başkanımızla beraber kültür evimizi açmayı hedefliyorum" dedi. Kartepe halkının her türlü istek ve talebine yönelik hizmetler gerçekleştirdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Arslanbey bölgesinde gerçekleşen hizmetlerle ilgili bilgi verdi. Diğer bölgelerde olduğu gibi Ataşehir Mahallesi'nde de ihtiyaçlara karşılık verdiklerini belirten Başkan Karabalık, kültür merkezi yapımı ile ilgili yer temini konusunda çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Hizmet odaklı bir çalışma içinde olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, "Doğasıyla yaşanan dünya ile yarışan Kartepemizde bugün geldiğimiz noktada hepimiz Kartepe'de olmaktan mutluluk ve gurur duymaktayız" dedi. Yeni oyun ve dinlence alanlarının yanında bilgi evleri ile ilçeyi donatarak geleceğin Türkiye'sini oluşturacak genç nesillerin zihinsel ve bedensel gelişimine katkıda vermeyi hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ve protokol mahallenin minikleri ile birlikte açılış kurdelesini kesti. Mahalle gençlerinden başarılı sporcu Mevlüt Kolay ile de sohbet eden Başkan Karabalık, açılışı yapılan park ve bilgi evini gezdi. Başkan Karabalık, açılış sonunda konuklara kendi elleriyle aşure de ikram etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şükrü Karabalık Ataşehir Türkiye Kartepe Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title