Haberler

Kartepe Bilgi Evi Öğrencileri İstiklal Marşı'nın Kabulünü Kutladı

Güncelleme:

Kartepe Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri hafta sonu 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabul yıldönümü etkinliğinde bir araya geldi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte Bilgi Evi öğrencileri arasında düzenlenen İstiklal Marşı'nı en güzel okuma yarışması ve "Benim Hikayem" adlı ödüllü hikaye yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

Kartepe Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren bilgi evi, eğitim sanat merkezi ve kütüphanelerden yararlanan öğrenciler önemli gün ve haftaları düzenledikleri etkinliklerle yaşayarak öğreniyorlar. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Bilgi Evi yetkilileri 12 Mart'ta kutlanan İstiklal Marşı'nın kabulü nedeniyle hafta sonu Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde bir program düzenledi.

Programa Kartepe Belediyesi Başkan Vekili Zafer Arat, başkan yardımcıları Abdullah Yılmaz ve Murat Sabri Çakır, Kartepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil İbrahim Alkan, belediye meclis üyeleri, koordinatörler, bilgi evi öğretmenleri, veliler ve öğrencilerden oluşan kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinlikte Bilgi Evi Sorumlusu Ali Oktay, Akif'in hayatını konuklarla paylaştı. Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez adına katılımcıları selamlayan Başkan Vekili Zafer Arat da, İstiklal Marşının yurdumuzun düşman işgaline uğradığı felaket günlerinde hazırlandığını hatırlattı. İstiklal Marşı'nın çok iyi anlaşılması gerektiğini belirten Arat, "Bu anlamlı gün de bir kez daha Mehmet Akif Ersoy'un o muhteşem eseri ile İstiklal Marşımızın TBMM tarafından kabulünün yıldönümünü kutluyoruz" dedi.

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü nedeniyle Bilgi Evi öğrencileri arasında düzenlenen İstiklal Marşı'nı en güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler etkinlikte ödüllerini de aldılar. İstiklal Marşını en güzel okuma yarışmasında birinci olan İbni Sina Bilgi Evi üyesi Rahmiye Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Zeynep Sude Bayhan'a ödülünü Başkan Vekili Arat verdi. İkinci olan Mevlana Bilgi Evi üyesi Leyla Sarıgöl İlkokulu 5. Sınıf öğrencisi Duru Gökçen Şahbaz'a ödülünü Başkan Yardımcısı Yılmaz verdi. Üçüncü olan, Hoca Ahmet Yesevi Bilgi Evi üyesi Kubilay Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Ömer Tunç'a da ödülünü başkan yardımcısı Çakır verdi.

Etkinlikte diğer yarışma olan "Benim Hikayem" konulu hikaye yarışmasında dereceye giren öğrenciler de ödüllerini aldı. Birinci olan Mehmet Akif Ersoy Bilgi Evi üyesi Veli Akgün İlköğretim Okulu 7. Sınıf öğrencisi Zozan Karabulut ödülünü Halk Eğitim Merkezi Müdür Alkan'ın elinden aldı. İkinci olan, İbni Sina Bilgi Evi üyesi Rahmiye Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Esra Cak'a ödülünü meclis üyesi Ahmet Atlı verdi. Üçüncü olan, İbni Sina Bilgi Evi üyesi Nuh Çimento Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Miray Önay'a da ödülünü meclis üyesi Ahmet Atlı verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Necip Fazıl Kısakürek Zafer Arat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title