Haberler

Kartepe Belediyesi Şubat Meclisi Toplandı

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığındaki, belediye meclisi Şubat ayı toplantısında 17 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.

Kartepe Belediye Meclisinin Şubat ayı 1. birleşim 1. oturumu Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığında meclis üyeleri Caner Akçil, Mine Koç, Ergül Şirin ve Sefer Yıldız dışında eksiksiz katılımla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Şeffaf belediyecilik uygulamaları kapsamında www.kartepe.bel.tr internet adresi üzerinden canlı yayın ile izlenen Kartepe Belediye Meclis toplantısında bir önceki aya ait tutanak özeti oylanarak kabul edildi.

TDBB Şubat Toplantısı Kartepe'de

Başkan Üzülmez, Şubat ayındaki önemli gün ve haftalara değindiği açılış konuşmasında ayrıca geçen ay katıldığı Mersin Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin (TDBB) yönetim kurulu toplantısını da meclis üyeleriyle paylaştı. TDBB şubat ayı yönetim kurulu toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ev sahibi olarak Kartepe'de düzenleneceğini açıklayan Başkan Üzülmez, turizm amaçlı yapılan faaliyetler hakkında da bilgi aktarımında bulundu. Arap yatırımcıların Kartepe'ye olan ilgisine kayıtsız kalmadıklarını kaydeden Başkan Üzülmez, Arap ülkelerinde düzenlenen fuar ve çeşitli organizasyonlarda ilçenin tanıtımı ve temsilini üstlendiklerini açıkladı.

İlçeyi de etkisi altına alan ve lodos fırtınası sonrası zarar gören vatandaşın yanında olduklarını belirten Başkan Üzülmez, Kartepe Derbent bağlantı yolunun Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ortak yürütülen proje ile iyileştirmesinin yapılması konusunda meclis üyelerinden de destek istedi. Gündeme alınan bu madde muhalefetin red oyuna karşı oy çokluğu ile kabul gördü. Meclis üyeleri gündemde yer alan Plan ve Proje Müdürlüğü'nün Köseköy mevkii, uygulama imar planı değişikliği hakkında ek süre talebi oy birliği ile kabul etti. Teklif yazıları arasında yer alan ilgili müdürlüklerden gelen yazılar da tek tek görüşülerek karara bağlandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Necip Fazıl Kısakürek Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title