Haberler

Kartepe Belediyesi'nden İstanbul Kültür Turu

Güncelleme:

Kartepe Belediyesi'nin düzenlediği ve Kartepelilerin yoğun ilgi gösterdiği Kültür Gezilerinin en son seferi Emekevler Mahallesi sakinlerinin İstanbul gezisi oldu.

Kartepe Belediyesi organizasyonu ve profesyonel turizm rehberleri eşliğinde, üzerinde yaşadığımız coğrafyanın zenginliklerini, tarihi, turistik ve kültürel değerlerini keşfedip, tanıtmak amacıyla İstanbul, Bursa , Edirne, Çanakkale, Safranbolu gibi Anadolu kentlerine düzenli olarak yapılan geziler devam ediyor.

EMEKEVLER SAKİNLERİ İSTANBUL'U KEŞFETTİ

İstanbul Kültür Turuna katılan Emekevler Mahallesi sakinleri; Eminönü Mısır Çarşısı, 1453 Fetih Müzesi, Merkez Efendi Hazretleri Türbesi, Minyatürk Kültür Parkı, Sultanahmet'in Tarihi Dokusu, Eyüpsultan Camii, Fatih Cami Külliyesi gibi tarihi, manevi ve turistik değerlerini, tanıma ve yerinde görme imkânı elde ettiler. Gezide Eminönü'nden kalkan iki saatlik boğaz turuna da katılan Kartepeli vatandaşlar, İstanbul Boğazının güzelliklerini de denizin içinden keşfetmenin keyfini yaşadılar. Kültür gezisine katılan Emekevler Mahallesi Sakinleri, düzenlenen gezi sayesinde İstanbul'un daha önce hep duydukları ancak görme imkanı bulamadıkları mekanlarıyla buluştuklarını ve hayran kaldıklarını belirterek, bu imkânı kendilerine sağlayan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'e teşekkürlerini iletti.

Kartepe Belediyesi, Kartepelileri "Tarihe Dokun" temasıyla düzenlediği kültür gezileri projesi ile ülkemizin doğal ve tarihi zenginliklerini yerinde görmeye davet ediyor. Kültür Gezileri başvuru ve kayıtları da Kartepe BelediyesiKültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne yapılmaktadır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Eminönü Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title