Haberler

Kartepe Belediyesi Eylül Meclisi Toplandı

Güncelleme:

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığındaki belediye meclisi, Eylül ayı toplantısında 11 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.

Kartepe Belediye Meclisinin Eylül ayı 1. birleşim 1. oturumu Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığında meclis üyeleri Selahattin Altınkaya, Serap Özmen ve İsmail Akbaş dışında eksiksiz katılımlarıyla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Başkan Üzülmez, Eylül ayındaki önemli gün ve haftalara değindiği konuşmasında Dünya Barış Günü'nün adına uygun kutlanmasını diledi. Dünya barışını tesis eden ülkenin gazilerinin kutladığı 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle hayatını kaybeden gazilere başsağlığı dileklerini iletirken hayattaki gazilere de sağlıklı ömür temenni etti. 2014-2015 eğitim öğretim yılının başlayacak olması nedeniyle eğitmenlere ve öğrencilere başarılı bir eğitim yılı dileyen Başkan Üzülmez, İlköğretim Haftasını da tebrik etti.

Şeffaf belediyecilik uygulamaları kapsamında www.kartepe.bel.tr internet adresi üzerinden canlı yayın ile izlenen Kartepe Belediye Meclis toplantısında bir önceki aya ait tutanak özeti oylanarak kabul edildi. Meclis üyeleri, gündemde yer alan ilgili müdürlüklere ait komisyon raporlarını tek tek görüşerek karara bağladı. Kartepe Müftülüğü'ne çeşitli bölgelerdeki yer tahsislerinin kabul edildiği gündemin son maddesinde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün stratejik plan ile ilgili teklif yazısı da görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu'na havalesi oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, muhalefet grubunca meclise verilen tüm yazıları okutup konu hakkında bilgi de verdi. Kartepe Belediye Başkanı olarak Kartepe'de vuku bulan her türlü konuya hakim olduklarının altını çizen Başkan Üzülmez, "Söz konusu edilen konular belediyemiz ilgili birimleri çalışma programında yer almaktadır. Alt ve üst yapı ile ilgili çalışmalarda ilgili kurumlarla koordineli şekilde yürütülmektedir. Başta sağlık alanı olmak üzere diğer konularda da planlamalarımızı 325 bin nüfus öngörüsüne bağlı olarak yapmaktayız. Genel hükümet başta olmak üzere ilçeye yönelik yatırımların sağlanması konusunda ısrarımızı ve çabalarımızı her platformda tekrarlamaktayız. Konuların takip edilmesi ve çalışmalarımızın ifade edilmesi anlamında sizlerin bunu gündeme taşıyor olmanızdan dolayı teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Selahattin Altınkaya İsmail Akbaş Eylül Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title