Haberler

Kartepe Belediyesi, 2. Uluslararası Unutulmuş Değerler Festivali'ne Hazırlanıyor

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, kültür etkinlikleri kapsamında ’Unutulmuş Değerler Festivali’ni bu yıl uluslararası düzeye taşıyor.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, kültür etkinlikleri kapsamında 'Unutulmuş Değerler Festivali'ni bu yıl uluslararası düzeye taşıyor. 4-5 Haziran tarihleri arasında Kartepe Seka Kamp Alanı'nda düzenlenecek ve yurt dışından ve içinden konukların katılacağı festivalin kusursuz geçmesi için hazırlıklar aralıksız sürüyor.

Belediyecilik hizmetleri yanında sosyal belediyeciliğin gereklerini de başarıyla uygulayan Kartepe Belediyesi, zengin ve renkli görüntüler eşliğinde yurt dışından ve içinden konukların katılımı ile yeni bir kültürel etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor. Geçmişten günümüze ulaşmış veya unutulmaya yüz tutmuş el sanatları, kültür varlıkları, şarkılarımız, danslarımız, oyunlarımız ve damak tatlarımızı ortaya çıkartmayı ve bunları kayıt altına alarak gelecek nesillere aktarma amacıyla düzenlenecek Unutulmuş Değerler Festivali'nin bu yıl ikincisi 4-5 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Kültür, sanat ve spor mirasımızı zenginleştirmesi hedeflenen festivale çevre iller ve ilçelerden 100'e yakın zanaatkarın katılması bekleniyor.

Türkiye'nin en büyük ve en temiz içme suyu gölü olan Sapanca Gölü kıyısında 15.000 metrekarelik açık alanda düzenlenecek olan Kartepe Belediyesi 'Unutulmuş Değerler Festivali'nde 100 adet değişik el sanatları ustaları ve zanaatkarlardan oluşacak kültürümüzü tanıtan çadırlar kurulacak. Bu çadırlarda ebru, minyatür, hat, ahşap oyma, kırk yama, minyatür, seramik, güzel yazı yazma, geleneksel Türk Okçuluğu, geleneksel Türk Dövüş Sporu Matrak, geleneksel Osmanlı Zeka Oyunu Mangala, kağıt işlemeciliği, mesir macunu, halk ozanları ve Hacivat Karagöz oyunları gibi birçok unutulmaya yüz tutmuş değerler festivalde gün yüzüne çıkartılacak.

Kültür mirasının çocuklara aktarılacağı festivalde, çocuk oyun grupları, palyaço ve değişik animasyon ve oyunlar ile eğlenceli ve unutulmaz anları yaşamalarına imkan sağlanacak. Ayrıca festival alanında oluşturulacak olan alanda milli oyun parkuru kurulup geçmişteki oyunlarımızın gerekli çizimleri yapılarak sek sek, misket oyunu, ip atlama gibi geleneksel eski oyunların oynanarak hatırlatılması sağlanacak.

Festival kapsamında "Hanım Eller Yarışıyor" adlı yemek yarışması ile ilçemizde yaşayan ev hanımlarının marifetlerini kullanarak, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel lezzetleri ve damak tatlarını gün yüzüne çıkartılması da sağlanacak. Yaklaşık yüz ev hanımının yarışacağı yarışmada Çorba, Ana Yemek, Tatlı ve Hamur işleri kategorilerinde lezzetler yapılarak jüri değerlendirilmesine sunulacak. Yarışmaya katılan yemekler tarifleri ile birlikte kayıt altına alınarak, fotoğraflanıp kitap haline getirilmesi de hedefleniyor.

Kurulacak olan 80 metrekarelik sahnede halk oyunları ekipleri dans gösterilerinde bulunacak. Ayrıca Yunanistan, Bulgaristan, Bosna Hersek, Sırbistan ve Arnavutluk'tan gelecek olan misafirler kendi kültürlerini ve halk oyunlarını tanıtacaklar. Yöresel ve bölgesel sanatçıların sahne alacağı festivalde sanatçılar performanslarını gün boyunca konukların beğenisine sunacaklar.

Kurulacak olan ücretsiz çadırlarda ev hanımları ve zanaatkarlara da ürettikleri ürünleri sergileme ve satış yapma olanakları sağlanarak, hem unutulmaya yüz tutmuş ürünlerin tanıtımı hem de ekonomik değer elde etme imkanı bulacaklar.

Festival alanına gitmek için vatandaşlara ana arter güzergahlarda İzmit ve Adapazarı yönünden kavşaklara yön tabelaları ile bilgilendirme de yapılacak. Kartepe ve İzmit merkezlerinden festival boyunca ring servisi konarak festival alanına gelmek isteyen misafirlerimize ücretsiz ulaşım imkanı da sağlanacak. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title