Haberler

Kartallı Çocukların Yelkenleri Rüzgarla Doluyor

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün, Kartallı çocukları, deniz sporlarıyla tanıştırma düşüncesi ile başlattığı Yelken Yaz Okulu'nda 2016 sezonu eğitimleri devam ediyor.

Kartal Belediyesi tarafından her yıl gerçekleştirilen "Yelken Yaz Okulu Projesi" bu yıl da çocuklar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün öncülüğünde "Haydi Çocuklar Yelkene" projesiyle minik sporcular, rüzgarla tanışarak, maviliklerde yol almayı, yelkenli kurallarını, takım olmayı, ekip çalışmasını tüm emniyet tedbirleri alınmış ortamda eğlenceli dakikalar geçirerek öğreniyor. Kartal Belediyesi ve Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü işbirliği ile 8-11 yaş grubundaki öğrencilere uzman eğitmenler tarafından emniyetli ve eğlenceli şekilde ücretsiz olarak yelken sporu eğitimleri veriliyor. Çocuklar bir yandan su üzerinde kalmanın ayrıntılarını öğrenirken bir yandan eğitmenler eşliğinde yaptırılan aktivitelerle eğlenceli dakikalar geçiriyor.

Yelken Yaz Okulu Projesi, çocukları deniz sporuyla tanıştırmakla kalmıyor, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'nda ülkemizi uluslararası düzeyde temsil edecek sporcular yetiştiriyor. Bu sporculardan bir tanesi de Haydar Baran Yılmaz. Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü öğrencilerinden Yılmaz, Laser Standart sınıfında ülkemizi hem Avrupa hem de Dünya şampiyonasında temsil edecek. Yılmaz, Yaklaşık 1 ay sürecek maraton için önümüzdeki ay Almanya ardından Hırvatistan'a geçecek. Bu başarıya kayıtsız kalmayan Türkiye Yelken Federasyonu da Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü'ne Haydar Baran için ilave bir Laser Standart tam donanımlı tekne tahsis etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kartal Belediyesi Altınok Öz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title