Haberler

Kartalkaya'da Oteller Yeni Sezona Hazır

Güncelleme:

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya'da oteller yeni sezon hazırlıklarını tamamladı.

MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya'da oteller yeni sezona hazır.

Bolu'ya yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan ve Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya'da bulunan beş otel yeni sezon öncesinde hazırlıklarını tamamladı. Kartalkaya'da bulunan ve toplam 50 kilometre uzunluğundaki pistlerde bakım ve onarım çalışmaları bitirildi.

Grand Kartal Otel Yönetim Kurulu Başkanı Halit Ergül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kartalkaya'da ilk kayağın 1977 yılında başladığını belirterek, "O zamanlar Kartalkaya'da kayak sezonu 5,5 ay sürerken, şimdi resmen 3 aya düştü. Global ısınmayı biz en iyi şekilde hissediyoruz. Bu gün artık sıfırdan bir kayak oteli yapmak fizibil olmaktan çıktı ancak sezon 3 ay da olsa en iyi hizmeti yapmak zorundayız" diye konuştu.

Kayak merkezinde 2 bin yatak kapasiteli 5 otelin bulunduğunu ifade eden Ergül, "Kayak merkezinde bulunan oteller olarak biz sezon öncesinde bütün hazırlıklarımızı yaptık. Normal olarak sezon açılışımız 15 Aralık tarihinde olacak. Erken kar yağışının olması durumunda da açmaya hazırız. Tatilcilerimiz için her türlü hazırlığı yaptık. Otelimizi yeni sezon öncesinde baştan sonuna kadar yenilemiş durumdayız" ifadesini kullandı.

Kayak merkezine yağan kar miktarının yıldan yıla azaldığına dikkati çeken Ergül, "Bu azalmanın global ısınmayla alakalı olduğunu düşünüyorum. Kartalkaya'ya 1977'de 5 metreye yakın kar yağarken, şimdi 2,5 metre civarında kar yağıyor. Kar yağışı kayak merkezinde yarı yarıya azaldı" dedi.

Halit Ergül, kayak merkezine 3 aylık süre içerisinde 150 ile 200 bin arasında tatilci beklediklerini söyledi.

Türkiye'de Kartalkaya'nın alternatifinin olmadığını iddia eden Ergül, "Kartalkaya'da bulunan pistler Avrupa'daki örneklerini aratmayacak şekilde. Biz 'Türkiye'de kayak pistlerinin en iyisiyiz' diye iddialıyız" dedi. - Bolu

Kaynak: AA / Güncel

Halit Ergül Türkiye Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title