Haberler

    Kartal Yeniden Kanatlandı: 1-2

    Üst üste aldığı iki yenilgiyle zirve yolunda yara alan Beşiktaş, Başakşehir deplasmanında zor da olsa kazanarak rahat bir nefes aldı.

    Spor Toto Süper Lig'de 9. haftanın kapanış maçında İstanbul Başakşehir'e konuk olan Beşiktaş, ilk yarısını yenik kapadığı mücadelede rakibini ikinci yarıda bulduğu gollerle devirerek üç puana uzandı.

    Pedro Franco'nun 77, İsmail Köybaşı'nın da 90+3'te ikinci sarı kartını görerek oyundan atılmalarıyla maçı 9 kişiyle tamamlayan siyah-beyazlı takıma galibiyeti getiren goller ise Demba Ba ve Kerim Frei'den geldi.

    MAÇ TUTUK BAŞLADI

    Karşılaşmanın ilk yarısının ilk 15 dakikalık bölümünde iki takım da net gol pozisyonu üretmekte zorlanırken, özellikle orta sahada sık sık top kayıpları yaşandı. 3. dakikada kaleye yaklaşık 25 metrelik mesafeden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Jose Sosa'nın vuruşunda top az farkla yandan auta gitti.

    19. dakikada sağ kanatta topla buluşan Sosa'nın ortasında Yalçın'dan seken top sağ çaprazdaki Kerim Frei'nin önünde kaldı. Onun yaptığı sert vuruşta top çerçeveyi bulmadı. 29'da Beşiktaş gole çok yaklaştı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşu sonrasında oluşan karambolde Cenk Tosun önünde seken topu röveşatayla kaleye göndermek istedi ama üst direğe çarpan meşin yuvarlak ardından auta çıktı.

    EPUREANU HATAYI AFFETMEDİ

    Bu pozisyon sonrasında oyunun temposu tekrar düşmeye başlarken, 42. dakikada Başakşehir golü buldu. Sol kanattan Mossoro'nun kullandığı köşe vuruşunda ön direğe iyi koşu yapan Aleksandr Epureanu, yaptığı düzgün kafa vuruşuyla fileleri havalandırdı: 1-0.

    44'te organize bir şekilde gelişen Beşiktaş atağında Oğuzhan'ın pasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Demba Ba'nın sert vuruşunda Volkan topu kornere çeldi ve ilk 45 dakika 1-0'lık Başakşehir üstünlüğüyle sona erdi.

    KARTAL TOPARLANDI

    İkinci yarıya hızlı başlayan taraf ise Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlı takım orta alanda yaptığı sıkı presle rakibini kendi yarı alanına hapsederken, Başakşehir ise ani ataklarla etkili olmaya çalıştı.

    54. dakikada soldan kullanılan köşe vuruşunda Semih kafa vuruşunu yaptı ama Cenk'i geçen topu Jose Sosa direk dibinde kafayla uzaklaştırdı. 57'de ani gelişen Başakşehir atağında Semih'in pasında topu alan Visca ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaptı ama İsmail yatarak yaptığı müdaheleyle tehlikeyi önledi.

    DEMBA BA KİLİDİ AÇTI

    63. dakikada Başakşehir savunmasının kilidini açan gol, Demba Ba'dan geldi. Jose Sosa'nın pasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Demba Ba, sağ ayağıyla çok sert bir vuruş yaptı. Üst direğin içine çarpan top ağlarla buluştu ve skora denge geldi: 1-1.

    75'te ise sahneye son haftaların formda ismi Kerim Frei çıktı. Soldan hızla topu taşıyan Frei'nin pasında ceza sahası dışında topla buluşan Sosa, yerden sert bir vuruş yaptı. Kaleci Volkan'dan seken ve kaleye doğru yönelen topa hareketlenen Frei, rakibinden önce davranarak kayarak yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-2.

    BEŞİKTAŞ 9 KİŞİ!

    Mücadelenin 77. dakikasında Beşiktaş sahada 10 kişi kaldı. Pedro Franco, ceza sahası çizgisi üzerinde kayarak yaptığı müdaheleyle Doka'yı düşürünce maçın hakemi Cüneyt Çakır sarı kartını çıkarttı. Bu kart, Franco'nun ikinci sarı kartı oldu ve Kolombiyalı oyuncu takımını 10 kişi bıraktı.

    Teknik Dierktör Slaven Bilic kırmızı kart sonrasında Oğuzhan Özyakup'un yerine Ersan Gülüm'ü oyuna dahil etti. Başakşehir de son bölümlerde baskısını arttırmaya başlarkeni, 90+3'te de İsmail Köybaşı ikinci sarı kartını görerek oyundan atıldı ve Beşiktaş sahada 9 kişi kaldı. Son dakikalarda ise gol sesi çıkmadı ve 90 dakika sonunda üç puan Beşiktaş'ın oldu.

    Beşiktaş bu galibiyetle puanını 17'ye yükseltirken, Başakşehir ise 11 puanda kaldı.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Başakşehir Kerim Frei Demba Ba Beşiktaş Spor Haberler

    500

    Yorumlar (1)

    karslıMobil-ANDROID:

    helal sana kartal avrupa fatihi kartalım sen olmazsan halimiz yaman şampiyon Beşiktaş

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title