Haberler

Kartal Üçüncü Taş Heykel Sempozyumu Sona Erdi

Kartal Belediye Başkanı Op.Dr.Altınok Öz'ün Kartal'ı sanatsal ve kültürel çalışmalarıyla uluslararası bir platforma taşımak için öncülük ettiği Kartal Üçüncü Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu törenle sona erdi.7-28 Haziran 2013 tarihleri...

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün Kartal'ı sanatsal ve kültürel çalışmalarıyla uluslararası bir platforma taşımak için öncülük ettiği Kartal Üçüncü Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu törenle sona erdi.

7-28 Haziran 2013 tarihleri arasında yapılan ve 10 ülkeden heykeltıraşın katıldığı sempozyum, görkemli bir kapanış töreniyle sona erdi. Uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapan Kartal Belediyesi, yaptığı sempozyumla büyük takdir topladı. Kartal'a kalıcı eserler bırakan heykeltıraşların yaptıkları eserler, gelen konuklar tarafından büyük beğeni kazandı.

Kartal III. Taş Heykel Sempozyumu'nun kapanış törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, eşi Feray Öz, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, CHP Kartal Kadın Kolları Başkanı Gülçin Zaza Koştu, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, birim müdürlerinin yanısıra Arnavutluk İstanbul Başkonsolosluğu'ndan Konsolos Sadiye Ceko, İsrail İstanbul Başkonsolosu Moşhe Kamhi, eşi Serda Uygur Kamhi ve kızları Burcu Mest, Gürcistan İstanbul Başkonsolosluğu'ndan Konsolos Nodar Komakkhidze, Bulgaristan İstanbul Başkonsolosluğu'ndan Konsolos Yardımcısı Todar Petrov, Romanya İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ateşesi Silvana Rachieru, Sempozyum Seçici Kurul Üyesi Prof. Dr. Berika İpekbayrak ve sanata gönül veren Kartallı vatandaşlar katıldı.

Yunanistan, Rusya, Ermenistan, Romanya, Arnavutluk, Gürcistan, İspanya, Güney Kore ve Türkiye olmak üzere 10 heykeltıraş, eserlerini üç hafta süreyle yontarak şekillendirdi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün mermerlere attığı ilk vuruş darbesi ile başlayan sempozyumun sonunda heykeller şekillenmiş biçimleriyle artık Kartal'da sergilenecek.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz sahneye davet edildi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konuk heykeltıraşlar ve Türkiye'nin değişik üniversitelerinden gelerek sempozyuma katılan genç heykel sanatçılarına katılım belgelerini ve ödüllerini takdim etti.

Ödül töreninin ardından konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, "Sanatçılarımız yurt dışından bir tanede yerli sanatçılarımız eserlerini bugün bitirdiler. Kapanış törenini yapıyoruz. Güzel eserler ortaya koydular. Önerdikleri planladıkları eserler olduğu gibi güzel bir şekilde Kartal meydanında bulunuyorlar. Katkısı bulunan bütün sanatçılara teşekkür ediyoruz. ve hedefimiz doğrultusunda yürüyoruz. Kartal kültür ve sanatın merkezi olacak diyoruz" dedi.

84 yaşındaki Gazi Bilal Balta ise "Kartalımıza bizim başkanımızın sayesinde sağolsun. Kültüre çok önem veriyor her şeye bambaşka bir başkan yani gelmiş gitmiş en akıllısı sayın Altınok Öz Allah razı olsun" diyerek düşüncelerini paylaştı.

Törenin sonunda katılımcılar ve davetliler düzenlenen kokteylde bir araya gelerek müzik eşliğinde sohbet ettiler. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Arnavutluk Altınok Öz Gürcistan İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title