Haberler

Kartal'da Deprem ve Yerinde Dönüşüm Çalışmaları Devam Ediyor

Kartal’da devam eden “Deprem ve Yerinde Dönüşüm” projesi kapsamında 5 katlı 10 bloklu site yıkıldı.

Kartal'da devam eden "Deprem ve Yerinde Dönüşüm" projesi kapsamında 5 katlı 10 bloklu site yıkıldı. Sitenin yıkımını izleyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, "Dönüşümün öncüsü Kartal olduğunun somut göstergesi burasıdır" dedi.

Kartal Belediyesi'nin "Deprem ve Yerinde Dönüşüm" projesi tüm hızıyla devam ediyor. "Deprem ve Yerinde Dönüşüm" projesi kapsamında Karlıktepe Mahallesi'nde bulunan 5 katlı 10 bloklu 100 bağımsız bölümün yıkımı gerçekleştirildi.

Yıkılan konutların yerine yenisinin yapılacağı projede eski evinin yıkımını izleyen Dilek Özdemir ölen annesinin hatırasının olduğu ev yıkılırken gözyaşlarına hakim olamadı. Dilek Özdemir, "Güzel bir şey aslında ama hatıralarda bu evlerle birlikte gidiyor. Annemle hatırlarım bu evdeydi. Annemi 15 yıl önce kaybettik. Annemin hatıralarını içimizde yaşatacağız tabii ki de ama fiziksel olarak ortada bir şey kalmayacak" dedi.

Yıkımı yerinde takip eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz projenin sivil iradenin isteğiyle ve desteğiyle gerçekleştiğini vurguladı. Öz,"İlgili ve görevli arkadaşlar Eczacıbaşı sitesinin yıkılacağını bu törene katılıp katılmayacağımı sordular. Eczacıbaşı sitesinin bu hale gelmesinden hiçbir bilgim yok. Yani bu durum şunu ifade ediyor. Kartal'da dönüşüm halkın ve belediye çalışanlarının ortak iradesiyle sivil toplum kuruluşlarının ortak iradesiyle dönüşümün önü kesilemeyecek şekilde açılmıştır. Dönüşümün öncüsü Kartal olduğunun somut göstergesi burasıdır" diye konuştu.

Konuşmasının ardından bir süre vatandaşlar ile sohbet eden Başkan Öz daha sonra Kartallılar ile birlikte yıkımı izledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kartal Belediyesi Altınok Öz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title