Haberler

Kartal'da 4'üncü Uluslararası Kültür, Sanat ve Etkileşim Sempozyumu Başlıyor

“Kartal Belediyesi 4’üncü Uluslararası Kültür, Sanat ve Etkileşim Sempozyumu” 9-19 Temmuz 2014 tarihleri arasında Kartal’da gerçekleştirilecek.

"Kartal Belediyesi 4'üncü Uluslararası Kültür, Sanat ve Etkileşim Sempozyumu" 9-19 Temmuz 2014 tarihleri arasında Kartal'da gerçekleştirilecek. Sempozyuma yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda sanatçı katılacak.

Kartal Belediyesi uluslararası bir sempozyuma daha ev sahipliği yapıyor. Kartal Belediyesi ve Uluslararası Günümüz Sanatçıları Modern İfade Proje Grubu (İnternational Contemporary Artists and Modern Expression Project Group) tarafından düzenlenen "Kartal Belediyesi 4'üncü Uluslararası Kültür&Sanat&Etkileşim Sempozyumu" 9-19 Temmuz 2014 tarihleri arasında Kartal'da yapılacak.

Akdeniz uygarlıkları ve kültürlerarası etkileşim iletişimi konusunun ele alınacağı sempozyum kapsamında

"Sanat, Kültür ve Etkileşim", "Sanat ve İletişim", "Sanat ve Yaratıcılık", "Yeni Eğilimler Süreci" temaları üzerine çalıştay ve paneller düzenlenecek.

Kartal Belediyesi Organik Pazar Etkinlik Çadırı'nda gerçekleştirilecek olan sempozyum kapsamında "Atık Materyallerin Kalıcı Sanata Dönüşme Projesi" hayata geçecek. Sempozyumda ambalaj atıklarının geri kazanımını sağlamak; ekonomiye çevreye, sanata ve kültüre, bilime katkıda bulunmak, kalıcı eserler üretmek gibi önemli projelere de imza atılacak.

KARTAL, 18 ÜLKEDEN 29 SANATÇI VE AKADEMİSYENİ AĞIRLAYACAK

Türkiye, Sırbistan, Fas, Hindistan, Kıbrıs, Bahreyn, Romanya, Şili, İtalya, Slovenya, Almanya, Fransa, Gürcistan, Litvanya, Suriye, Arnavutluk, Hindistan, Mısır, Bosna Hersek olmak üzere 18 ülkeden 29 sanatçı ve akademisyenin davet edildiği sempozyum kapsamında Kartal uluslararası bir çekim merkezi haline dönüşecek.

10 gün sürecek sempozyum kapsamında atölye, workshop- sergi, canlı performans, dinleti, gezi, çalıştay -açılış paneli ve sempozyum toplantıları gerçekleştirilecek. Farklı ülkelerden gelen sanatçılar tarafından yürütülen atölye çalışmaları ve panellerde ulusal ve uluslararası akademisyen ve sanatçılar, araştırmacı ve düşünürler, geleneksel ustalar ve öğrenciler bir araya gelerek, gelenek ve yenilik kavramlarını tartışmaya açacak. Sempozyum kapsamında akademik bilimsel ve sanatsal deneyimler uluslararası düzeyde paylaşılarak ülkeler arasında bir köprü oluşturulacak.

"Kartal Belediyesi 4. Uluslararası Kültür&Sanat&Etkileşim Sempozyumu" kapsamında Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından "Üret, kullan, geri kazan ve yeniden üret, sanata dönüştür" sloganı ile temiz çevre bilincini geliştirmek amacı ile atık materyal kampanyası yapılacak. Toplanan materyaller ayrı ayrı büyük kutular içinde çalıştay alanına getirilecek. Dünyanın bugün elektronik atık adı verilen yeni bir çöp türü ile karşı karşıya kalmasının ardından, sanatçıların bu atıkları sanata dönüştürmeleri amaçlanacak.

"Kartal Belediyesi 4. Uluslararası Kültür&Sanat&Etkileşim Sempozyumu" kapsamında Kartal Belediyesi Organik Pazar Alanında 12-13 Temmuz 2014 tarihlerinde saat 10: 00-16: 00 arasında sempozyumlar gerçekleştirilecek. Sempozyum sonunda oluşturulacak olan sergi ise 18-27 Temmuz 2014 tarihleri arasında Kartallıları ağırlayacak.

KATILACAK YERLİ VE YABANCI SANATÇILAR

Dusan Dizdar- Sloveny, Katarina Djordjevic- Sırbistan, Ahmed Sorour- Bahreyn, Brateanu Costin- Romanya, Ignacio Castillo- Şili, Ibrahim Alawad- Suriye, Constantin Migliorini - Italya, İnatyat Did Atar- Fransa, Manish Kumar- Hindistan, Admir Mujkic- Bosna Hersek, Dorothea Fleiss - Almanya, Vukasin Milovic- Sırbistan, Karim Tabit- Fas, Zita Vilutyte- Litvanya, Aleko Lomadze- Gürcitan, Nevena Popovic- Sırbistan, Fatmir Tufina- Arnavutluk, Ketaki Pimpalkhare- Hindistan, İbrahim Ghazala - Mısır, Mahmut Öztürk- Türkiye, Alaybey Karoğlu- Türkiye, Can Küçüktepepınar- Türkiye, Zehra Sengir- Artpainter, Türkiye, Bülent Yavuz Yılmaz -Türkiye, Sait Adalı- Türkiye, Emine Tokmakkaya- Türkiye, Nur Bardakçı- Türkiye, Murat Havan- Türkiye, Zühre Özkaraman- Kıbrıs. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kartal Belediyesi Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title