Haberler

Kartal'da 10'uncu Uluslararası Şiiristanbul Festivali

Kartal’ı gece gündüz yaşayan bir sanat kenti haline getirmek için çalışmalarını sürdüren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğündeki Kartal Belediyesi, “10’uncu Uluslararası Şiiristanbul Festivali’ne ev sahipliği yaptı.

Kartal'ı gece gündüz yaşayan bir sanat kenti haline getirmek için çalışmalarını sürdüren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün öncülüğündeki Kartal Belediyesi, "10'uncu Uluslararası Şiiristanbul Festivali'ne ev sahipliği yaptı. Kartal'da düzenlenen festival, dünyaca ünlü şairleri bir araya getirdi.

"Şiir boyun eğmez, insanlık yenilmez" sloganıyla yola çıkan "10'uncu Uluslararası Şiiristanbul Festivali"nin son ayağı, Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Kartal Belediyesi, Artshop Yayıncılık, Absent, Rosetta Word Literature ve Papirüs Dergilerinin katkıları ile düzenlenen festivale; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Feyyaz Kaynak, Kartal Belediyesi Başkan Danışmanı Haydar Oğuz, Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Yurtiçi ve yurtdışından birçok şairin de tek çatı altında buluştuğu festivalde, Lily Exarchoppulou (Yunanistan), Gerry Van Der Linden (Hollanda),  Milica Jeftimijevic Lilic (Sırbistan), Nataša Bajic (Sırbistan) ve Nedeljko Terzic (Sırbistan) yurtdışı konukları arasında yer alırken; Pelin Batu, Ayten Mutlu, Emine Erbaş, Aba Müslim Çelik, Hüseyin Alemdar, Turgut Toygar, Mesut Şenol, Engin Turgut, Oğuz Özdem, Ali Rıza Gelirli, İsmail Biçer, Mavisel Yener, Hüseyin Avni Dede, Fügen Kıvılcımer, Aytül Akal, Dilruba Nuray Erenler, Hasan Erkek, Hüseyin Aslan, Metin Kaya, Nisa Leyla, Cengiz Orhan, Çavlan Gençer, Levent Karataş ve Seyhan Livaneli yurtiçi konukları arasında yer aldı.

Uluslararası festivalde şiire gönül verenler, şiir dinletileri ile unutulmaz dakikalar yaşadı. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Feyyaz Kaynak ile Şiiristanbul'un organizatörü Vedat Akdamar'ın birbirlerine plaket takdim etmeleri ile başlayan festivalde Vedat Akdamar, böylesine uluslararası bir organizasyona verdikleri destekten dolayı Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'e teşekkür etti. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Feyyaz Kaynak ise kısa bir konuşma yaparak, bu yıl 10'uncusu düzenlenen Şiiristanbul Festivali'nin Kartal'da yapılmasından dolayı çok mutlu olduklarını ve Kartal Belediyesi'nin kapılarının her zaman sanata ve sanatçıya açık olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından Kartal Belediyesi Başkan Danışmanı Haydar Oğuz, Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar da katılımcılara plaketlerini takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kartal Belediyesi Haydar Oğuz Altınok Öz Adem Uçar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title