Haberler

Kartal'da 10 Bin Kişilik Aşure Dağıtıldı

Muharrem ayı dolayısıyla Kartal Belediyesi ve Kartal Cemevi Vakfı tarafından Kartallı vatandaşlara 10 bin kişilik aşure dağıtıldı.

Muharrem ayı dolayısıyla Kartal Belediyesi ve Kartal Cemevi Vakfı tarafından Kartallı vatandaşlara 10 bin kişilik aşure dağıtıldı.

Kartal Belediyesi ve Kartal Cemevi Vakfı işbirliğiyle her yıl düzenlenen Aşure Günü'ne Kartallı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kartal Meydan ve Kartal Cemevi olmak üzere iki noktada 10 bin kişilik aşure dağıtıldı. Kartal Meydan'da düzenlenen aşure dağıtım programına Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı, Kartal Cemevi Dedesi Mustafa Düzgün ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cemevi Dedesi Mustafa Düzgün'ün yapmış olduğu dualar sonrası vatandaşlara aşure ikram edildi.

Vatandaşlarla bir araya gelerek onlarla tek tek ilgilenmeye çalışan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, kaselere koyduğu aşureyi vatandaşlara ikram etti. Aşure dağıtımı sırasında vatandaşlarla konuşan Belediye Başkanı Altınok Öz, "Aşure dağıtımı sırasında yasınızı paylaşıyorum" dedi.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ AŞURE GİBİ FARKLI TATLARIN BİR ARAYA GELMESİNDEN OLUŞTU"

"Bugün Kartal Meydan'da aşure dağıtıyoruz ve vatandaşlarımızla bir araya gelmekten mutluyuz diyen Başkan Öz, "Aşure Anadolu coğrafyasında var olan bir tadımız. Ama insanlarımızı aşurenin anlamını tam olarak bilmiyorlar. Aşure, tek tek ayrı lezzetlerin bir araya gelmesiyle oluşan güzel bir lezzet. Bu ülkede etnik kökeni, dini kökeni ne olursa olsun birleşiminden oluşan tatlar var. O tatların bir araya gelmesiyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti oluştu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu tatları birlik ve beraberlik içerisinde yürüttüğü zaman tadı doyulmaz bir toplum oluşur. Kartal'da biz bu yapıyı oluşturmaya çalışıyoruz. Kartal'da her kesim insanımızın sesini duyurabildiği bir Kartal oluşturmaya devam ediyoruz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kartal Belediyesi Süleyman Altınok Mustafa Düzgün Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title