Haberler

Kartal Belediyesi'nden Çevreci Bir Proje Daha

Kartal Belediyesi, ‘Paylaş dönüştür, doğayı koru, geleceği kurtar’ sloganı ile Kartal’ın 20 mahallesine yerleştirdiği 40 adet “Kullanılmış Giysi, Ayakkabı ve Tekstil Kumbarası” ile tekstil ürünleri ve ayakkabıları ihtiyaç sahipleri için dönüştürüyor.

Kartal Belediyesi, 'Paylaş dönüştür, doğayı koru, geleceği kurtar' sloganı ile Kartal'ın 20 mahallesine yerleştirdiği 40 adet "Kullanılmış Giysi, Ayakkabı ve Tekstil Kumbarası" ile tekstil ürünleri ve ayakkabıları ihtiyaç sahipleri için dönüştürüyor.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün öneri ve teşviki ile geri dönüştürülebilir malzemeleri çevreye ve ekonomiye kazandıran Kartal Belediyesi, atıkları değerlendirme konusunda önemli atılımlarda bulunmaya devam ediyor. Geri dönüşüm konusundaki özen ve hassasiyeti ile dikkat çeken Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, son olarak 'Kullanılmış Giysi, Ayakkabı ve Tekstil Kumbara'ları Kartal'ın dört bir yanına yerleştirerek örnek bir çalışmaya imza attı. Proje ile Kartal'ın 20 mahallesine yerleştirilen 40 adet tekstil ürünleri ve ayakkabı kumbaralarında biriken malzemelerden yeniden değerlendirilme imkanı olan atıklar, çeşitli işlemlerden geçerek tekrar kullanım sürecine dahil ediliyor, böylelikle istenmeyen ya da ihtiyaç duyulmayan ürünler, yeniden hayat buluyor. Bu proje ile amaçlanan tekstil ürünlerinde döngüsel kullanımı sağlayarak ihtiyaç sahiplerine ulaşmak, doğal kaynakları korumak, enerji tasarrufu sağlamak, atık miktarını azaltarak çöp işlemlerinde kolaylık sağlamak, geleceğe ve ekonomiye yatırım yapmak. Kampanya ile her parça yeniden giyiliyor, yeniden aşınıyor ve geri dönüştürülüyor. Bu kapsamda Yakacık Doğa Koleji öğrenci meclisinden 5 öğrenci, öğretmenleri ile birlikte okullarında topladıkları tekstil atıklarını kumbaraya atarak projeye destek oldu. Kartal Belediyesi'nin çevreci çalışmalarını desteklediklerini söyleyen öğrenciler, doğayı korumak adına önemli çalışmalarda bulunan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'e bu konudaki hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etti.

Proje ile alakalı konuşan Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars vatandaşın talebi doğrultusunda kumbaraların sayısının artırılabileceğini belirterek şöyle konuştu: "Tekstil sektörü en çok boyanın kullanıldığı dolayısıyla doğaya en fazla kimyasal bırakan sektördür. Tekstilde boya aşaması kumaş ya da ipliklerin boyandığı aşamadır, bu işlem büyük kazanlarda bolca kimyasal ve suyun kullanıldığı işlemdir. Kumaş ya da ipliğin boyanmasından sonra arta kalan renkli sıvı atık, su sistemine katılır oradan da doğaya karışır. Bu sanayide sıcak suya ihtiyaç vardır. Buhar  ve sıcak su, tekstil firmalarında en önemli proseslerdir. Bunun için devasa kazanlar gereklidir. Bu kazanlar, fabrikanın ihtiyacı olan sıcak su ve buhar için çeşitli yakıtları yakarak ihtiyacı karşılar. Bu da doğaya kirli gazların atılmasına neden olur. Bütün canlıların en önemli varlığı olan çevrenin, sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda korunmasının sağlanması için kirliliğin  henüz kaynağında önlenmesi gereklidir. Bunun için yeniden kullanımı teşvik etmeliyiz. Yeniden kullanımı mümkün olmayanların ise geri dönüşüm ile  tekrar kullanımını yaygınlaştırmalıyız." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kartal Belediyesi Altınok Öz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title