Haberler

Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Orkestrası Kuruyor

Güncelleme:

Kartal Belediyesi, Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Mehmet Ali Özdemir işbirliğiyle 'İşitme Engelliler Orkestrası' kuruyor.

Kartal Belediyesi, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Özdemir işbirliğiyle 'İşitme Engelliler Orkestrası' kuruyor.

Kartal Belediyesi, engellilerin sosyal ve ekonomik hayatın yanı sıra sanatta da özgürce kendilerini ifade edebilmeleri için farklı çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

Kartal Belediyesi, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Özdemir işbirliğiyle 'İşitme Engelliler Orkestrası' kuruyor.

Kayıtları devam eden ' Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Orkestrası'nda, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Özdemir'in geliştirdiği ve 2004 yılında MEB'nın düzenlediği yarışmada 2 bin 450 proje arasından dereceye giren "Renkler ve Şekiller ile Çalgı Öğretimi" metodu ile eğitim verilecek. İşitme engellilerin müzik yapabilme becerilerinin bireysel olarak mümkün görünmediğini, gurup halinde müzik yapmaya cesaret edebilmelerinin olanaksız gibi düşünüldüğünü belirten Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Özdemir, bunun, "Renkler ve Şekiller ile Çalgı Öğretimi" ile mümkün olduğunu ifade etti.

Özdemir, " İstanbul, 2015 Temmuz ayının son günlerinde (28 Temmuz - 01 Ağustos 2015) gerçekleşecek 17. Dünya İşitme Engelliler Kongresi'ne ev sahipliğini İstanbul yapacaktır. Bu konudaki hazırlıklar, İşitme Engelliler Milli Federasyonu tarafından yürütülmektedir. Hedeflerimizden biri, orkestramızın bu kongrede bir konser verebilmesidir. Bu konu ile ilgili girişimlere başlamış bulunmaktayız. Daha genel anlamda, bu orkestranın devamlılığını sağlayabilmek, bir merkez oluşturabilmek ve giderek ülke geneline ve yurt dışına açılımını sağlayabilmek de nihai hedeflerimiz arasında" dedi.

Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Orkestrası'nda yer almak isteyen işitme engelli vatandaşlar, Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Engelli Koordinasyon Birimi'ni arayabilirler.

"OLMAZ DENİLENİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

'Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Orkestrası'nı değerlendiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de engelliler için olmaz denileni gerçekleştirmek için çok farklı bir projeye imza attıklarını belirterek, "Engelli vatandaşlarımızın sosyal ve ekonomik yaşamda etkin rol almaları için göreve geldiğimden beri birçok çalışma yürüttük. Sanat da yaşamın önemli bir parçası ve engelliler, kendilerine fırsat verildiğinde sanatta da ne kadar başarılı olabileceklerini her zaman göstermişlerdir. Kartal Belediyesi olarak ilçemizde yaşamakta olan işitme engelli bireylere bu ve benzeri olanakları sunmak için Sosyal Yardım Müdürlüğü'müz bünyesinde "İşitme Engelliler Orkestrası" kurulmasına olanak sağladık. Konunun uzmanı olan ve metodu geliştiren Sayın Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Özdemir'i orkestrayı kurması ve çalışmayı başlatması için danışman olarak görevlendirdik. Çalışmalar için gerekli olan araç gereçler, çalışma yerleri, öğretmenler belediyemiz tarafından temin edilmektedir" dedi.

Başkan Öz, "Amacımız, bu tür çalışmaların yaygınlık kazanması ve yerel yönetimlerin topluma karşı olan sorumluluklarını yerine getirmesini örneklemek ve teşvik etmektir. İşitme engelli bir insan müzik yapabilir mi? Doğru bir eğitim ve doğru yöntemle yapar. İşitme Engelliler Orkestrası, 'Olmaz' denileni gerçekleştirmek adına Kartal'da önemli bir çalışma olacak ve eğitimlerini tamamlayan işitme engelli kardeşlerimizin başarılarına en kısa sürede tanık olacağımıza yürekten inanıyorum. Müzikle uğraşmak isteyen tüm işitme engelli kardeşlerimizi, orkestramıza katılmaya davet ediyorum" diye konuştu.

"İŞİTME ENGELLİLER ORKESTRASI" PROJESİ NASIL DOĞDU?

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi, MEB'lığı tarafından 2004 yılında İlköğretim Okulları ve Ortaöğretim okulları arasında düzenlenen "Bu Benim Eserim" başlıklı Bilimsel ve Sanatsal Araştırmayı Teşvik Projesi Yarışması'nda, İstanbul - Göztepe Dost Eller İşitme Engelliler İÖO"nun proje ortağı olarak yer aldı. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Özdemir'in geliştirmiş olduğu "Renkler ve Şekiller ile Çalgı Öğretimi" metodu ile kısa sürede toplam 9 öğrenci çalıştırıldı. Proje, yarışmaya katılan 2 bin 450 civarında proje arasında dereceye girdi. Bu çalışma, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. "İşitme Engelliler Orkestrası" ile yapılan bu ilk çalışma ile, onların da müzik yapabileceği ortaya konduğu gibi bir kanal görevi görerek, dış dünyaya mesajları ulaştırmanın onurunu ve gururunu yaşadılar. Bu çalışmanın sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı, İşitme Engelliler İlköğretim Okullarına 'Müzik' dersini koymuştur. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Marmara Üniversitesi Kartal Belediyesi İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title