Haberler

Kart Borcunun Tamamını 60 Günde Ödeyene Ekstra Faiz Yok

Güncelleme:

Yeni yönetmeliğe göre kredi kartı faiz oranının artırılması halinde bildirim tarihinden itibaren en geç 60 gün içinde borcun tamamını ödeyen faiz artışından etkilenmeyecek.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nca hazırlanan, Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Altı ay sonra yürürlüğe girecek yeni yönetmelik uyarınca, bankalar, tüketicinin kredi talebini reddetmeleri durumunda tüketiciyi bilgilendirecek. Belirli süreli kredi sözleşmesinin şartları, tüketici aleyhine değiştirilemeyecek. Kredi kartı sözleşmelerinde akdi faiz oranında değişiklik yapılması halinde, bu değişikliğin yürürlüğe girmesinden 30 gün önce, tüketiciye yazılı bildirimde bulunulacak. Faiz oranının artırılması halinde, yeni faiz oranı geriye dönük olarak uygulanamayacak.

2 TAKSİT AKSARSA TAMAMI İSTENECEK

Tüketici, bildirim tarihinden itibaren en geç 60 gün içinde borcun tamamını ödediği ve kredi kullanmaya son verdiği takdirde, faiz artışından etkilenmeyecek. Ancak bu hüküm, kredi kartından nakit avans çekenlere uygulanmayacak. Tüketicinin taksitleri ödemede temerrüde düşmesi durumunda bankaya borcun tamamını talep etme hakkı tanınmışsa, bu hak, tüketicinin birbirini izleyen en az 2 taksiti ödemede temerrüde düşmesi halinde kullanılabilecek. Bankanın bu hakkı kullanabilmesi için tüketiciye en az 30 gün süre vererek muacceliyet uyarısında bulunması gerekecek.

Temerrüt veya geç ödeme durumunda tüketiciden sözleşmede yer alan akdi faiz oranının yüzde 30 fazlasından daha yüksek bir oranda gecikme faizi tahsil edilemeyecek.

FAİZE GECİKME FAİZİ OLMAZ

Kredi kartı veya kredili mevduat hesabından çekilen para taksitli nakit avans sayılacak. Anapara ve faiz ayrı ayrı izlenecek. Geri ödemede sorun olursa sadece anapara üzerinden gecikme faizi alınacak.

SÖZLEŞMEDEN CAYMA SÜRESİ 14 GÜN OLDU

Tüketici, 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin tüketici kredisi sözleşmesinden cayabilecek. Tüketicinin açık talebi olmaksızın kredi ile ilgili sigorta yaptırılamayacak. Tüketicinin sigorta yaptırmak istemesi halinde, istediği sigorta şirketinden sağladığı teminat, kredi veren tarafından kabul edilecek. Kredi sözleşmesine ilişkin bir hesap açılması ve bu hesaptan sadece kredi ile ilgili işlemler yapılması durumunda, ücret veya masraf talep edilemeyecek. (Kaynak:Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Alışveriş Yaşam Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (15)

AdaletMobil-IOS:

Herşey yolunda herkesin işi iyi hükümete göre madem iyi ne kart borcu hepsini hükümet ödesin kaynak ayakkabı kutuları yurt dışına satsın

6
4
yanıtYanıtla
ANTİ KART:

KAPAN TASARIMI HARİKA OLMUŞ KİM YAPTIYSA TEBRİK EDERİM.

8
2
yanıtYanıtla
abizer:

akp zihniyeti secim oncesi vat eder secim bitince iki katini geri ister bizim koyunlarda aksam yedigni sabah unutan cinsten

5
4
yanıtYanıtla
Hakkını helal etmeyenmobilWeb@haberler.com:

millet le kim dalga geçtide kayıp etmedi tabiki Akp.

6
3
yanıtYanıtla
Hakkını helal etmeyenmobilWeb@haberler.com:

yıl 1999 ben fakir insanları sevmem diyen RTE değilmiydi nasil oluyorda halen bu miillet Akp diyor anlamıyorum

7
2
yanıtYanıtla
VELİ:

sigortayı o bankadan yaptırmazsan krediyi ver miyor ki?. . . . . 2. konu kredi ödemesini krediyi kullandığı tarih değilde daha sonraki tarih yaparak ''zorunlu yaptırdık'' yükümlüğünden de kurtuluyorlar. . . . . . . . . BDDK DA bankaların dümen suyunda olduğu için bu durumu göz ardı ediyor. . . .

6
3
yanıtYanıtla
Hakkını helal etmeyenmobilWeb@haberler.com:

peki milleti bu kadar enayi yerine koyan bu malum parti kaybedermi sanmıyorum.

4
4
yanıtYanıtla
Sinan inanmobilWeb@haberler.com:

Artık herkes bankaya borçlu

6
2
yanıtYanıtla
Hakkını helal etmeyenmobilWeb@haberler.com:

müjde müjde yenidüzenleme kim 50 sinden sonra çocuk yaparsa geriye dönükte 2 çocuk parası alacak yaşasın davutoglu milleti öyle bir aptal yerine koydunki Allah hayıretsin

6
1
yanıtYanıtla
İzmirliMobil-IOS:

Adamlar batık zor dostum zor mhp tek çare

2
3
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title