Haberler

Karslıların 50 Yıl Geriye Gitmeye Tahammülü Yok!

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars’ın önünün açıldığını ve Karslıların 50 yıl geriye dönmeye tahammülleri olmadığını belirtti.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars'ın önünün açıldığını ve Karslıların 50 yıl geriye dönmeye tahammülleri olmadığını belirtti.

Kars'ta yıllarca kangren olmuş sorunları masaya yatırdıklarını ve ameliyat ettiklerini belirten Bozkuş, Kars'ın 2014 yılında her anlamda modern şehirler arasında yer alacağını kaydetti.

Gerek Belediye ve gerekse AK Parti hükümetinin Kars'ta önemli projeleri olduğunun hatırlatan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, geçen 5 yılın 3 yılında alt yapı sorunlarını çözdüklerini ve son 2 yılında da üst yapıda önemli mesafe kat ettiklerini söyledi.

Göreve geldiklerinde borçlu bir belediye devraldıklarını ve bir taraftan borç ödedikleri, diğer taraftan da hem işçilerin maaşlarını ve hem de yatırım yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, "Karslılar artık boş vaatlere inanmıyor. Karslılar icraat istiyor. Yani artık Kars'ın ve Karslıların günü birlik işlere harcayacak ne zamanı ve nede parası yok. Yıllarca ihmal edilen, yıllarca boş sözlerle aldatılan Karslılar, bundan sonra kendilerinin üzerinden prim yapılmasına taviz vermez. Çünkü Kars AK Parti hükümeti ve belediyesi ile yatırım gördü. Hizmet gördü" dedi.

2014 yılında Kars'ı adeta baştan yaratacaklarına dikkat çeken Bozkuş, "Çok önemli sorunları çözdük. Özellikle alt yapıda sorun kalmadı. Bundan sonra üst yapıda ve çarpık yapılaşmada görsel anlamda çalışmalar yapacağız. Bütün mahallelerimizin yollarını kazacağız. Şehir merkezinde olduğu gibi mahallerinde yollarını sıcak asfaltla kaplayacağız. Tabi bunları yaparken bir taraftanda Kentsel Dönüşüm Projesi'ni mahallelerimizde hayata geçireceğiz. Aynı Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi'nde olduğu gibi modern konutlar yapacağız. Yıllarca derme çatma iki göz odada yaşayan vatandaşlarımıza daha modern binalarda yaşama imkanı sağlayacağız. Bu şekilde hem şehrin görünümü değişecek. Gece kondu ve çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek. Hem de İnsanlarımız insanca modern binalarda yaşayacak. Biz bu anlamda gerek milletvekillerimiz, gerek il teşkilatımız ve gerekse belediyemiz ile halkımıza hizmetlerin en iyisini verme yarışı içerisindeyiz" diye konuştu.

"KARSLILAR KÖSTEBEK YUVASI YIOLLARDAN KURTULDU"

Gelişi güzel döşenen ve hemen hemen her gün yeniden yapılıp bozulan ve tüyü bitmemiş yetimlerin hakkının savrulmasının önüne geçmek için caddeleri kazarak sıcak asfalt yaptıklarının vurgulayan Bozkuş, Karslıları köstebek yuvası yollardan kurtardıklarını, kente merkezinde yapılan asfalt çalışmalarının bütün mahallelerde devam edeceğinin de müjdesini verdi.

Bugün Kars'ın girişi olan Cumhuriyet Caddesi'nin örnek gösteren Bozkuş, "Yıllarca Cumhuriyet Caddesi'ne bir çivi çakılmamıştı. Bu mahallede oturan vatandaşlarımız alt yapı ve üst yapı sorunları vardı. Biz belediye olarak bu caddeye girdiğimizde her yerde derme çatma gelişi güzel yapılmış evler vardı. Biz alt yapı ve üste yapı sorununu çözdükten sonra bu cadde üzeri bir anda inşaat alanına dündü. Burada hem vatandaşlarımız yerleri değerlendi. Hem de gelişi güzel yapılmış evlerin yerine modern binalar yükseldi. İşte bizim yaptığımız işlerin ne denli kalıcı ve yerinde olduğunun en güzel örneği Cumhuriyet Caddesi'dir. Buraya bakan Kars Belediyesi'nin ne denli doğru işler yaptığını çok daha iyi anlayacaktır. İşte biz bütün mahallelerimiz aynı standartlara gelmesi için projeler hazırladık ve bu hayata geçirdik. Daha önce bu caddeye bırakın araçları el arabası dahi girmiyordu. Biz şehri köstebek yuvalarından kurtarıyoruz. Vatandaşlarımızın evlerinin, arsalarının değerlenmesine vesile oluyoruz. Çünkü buralara gelen hizmetler vatandaşlara çok ama çok olumlu yansıyor. Bunu bizler gibi herkes çok iyi görüyor" şeklinde konuştu. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevzat Bozkuş Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title