Haberler

Karslılar, 'Kaz Gecesi'nde Buluştu

Güncelleme:

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesine bağlı Karaağaç'ta düzenlenen Kaz Gecesi'nin 7'ncisi Çerkezköy'de Beylice Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi.

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesine bağlı Karaağaç'ta Kars Arpaçay Gülyüzü Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Kaz Gecesi'nin 7'ncisi Çerkezköy'de Beylice Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşı'nın okunması ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Dernek Başkanı Namık Öztürk yaptı. Etkinliğin kaz gecesi etkinliği olduğunu belirten Öztürk, "İnşallah bundan sonraki süreçte kermes, piknik, Çanakkale gezisi ve iftar gibi etkinliklerde de sizlerle bir araya geleceğiz. Biz tabela değil, hizmet derneğiyiz. Yaptığımız etkinliklerle birçok kişiye yardımlarda bulunduk" dedi. 30 Mart yerel seçimlerine az bir süre kaldığını kaydeden Öztürk, "Yerel seçimlerin Kapaklı ve Çerkezköy'e hayırlı olmasını temenni ediyorum. Pir Sultan Abda'ın da dediği gibi, 'Bir olalım, İri olalım, Diri olalım" diye konuştu.

Geceye katılan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da etkinlikte kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasına AK Parti'den Belediye Başkan Adaylığı'na seçilen Ömer Karadeniz'i tebrik ederek başlayan İrfan Mandalı, "Ömer kardeşimi adaylığından dolayı tebrik ediyorum. İnşallah centilmence bir seçim süreci geçireceğiz" dedi. Konuşmasına dernekçiliğin zor bir iş olduğunu belirterek devam eden Mandalı, "Dernekler kolay kurulmuyor. En başta üyelerinin derneğine sahip çıkması aidatlarını düzenli bir şekilde ödemesi gerekiyor. Derneğinize sahip çıkın" ifadelerini kaydetti. Mandalı konuşmasının sonunda gecenin düzenlenmesinde emeği olan başta dernek başkanı Namık Öztürk olmak üzere herkese teşekkür etti.

"FAKİRE FUKARAYA EL UZATACAKSINIZ"

İrfan Mandalı'nın ardından konuşan AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Adayı Ömer Karadeniz ise "Bugün AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Adayı olarak karşınızdayım. Seçimleri kazanacağıma inanıyorum. Belediye Başkanı seçilmem halinde ilçedeki derneklerle ilgili kültür merkezi projemiz var. Bu kültür merkezinde her derneğin bir yöresel evi olacak. Derneklerimiz bu evleri kendi kültürlerine göre donatacak" dedi. Derneklerin amacının sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak olduğunu belirten Karadeniz, "Fakire fukaraya el uzatacaksınız. Bölgemizdeki zengin iş adamlarının bağış ve katkılarıyla çeşitli faaliyetler yapacaksınız" dedi.

Vatan sevgisinin imandan sayıldığını kaydeden Ömer Karadeniz, "İnsan doğduğu yeri sevmelidir. Doğduğu yerin sevgisi, yaşadığı yerin sevgisinin önüne geçmemelidir. Biz Kapaklı'da yaşıyoruz. Çocuklarımızın geleceği burasıdır" dedi. Derneklerin insan vücudunun birer azası olduğunu söyleyen Karadeniz, Türkiye bir vücut, 81 ilimiz de bu vücudun azalarıdır. Bu nedenle tek vatan, tek bayrak, tek millet diyoruz" ifadelerini kullandı.

Yöresel sanatçılar Sema Gökdemir, Mazlum Kara ve Talip Tufanoğlu'nun türküleri ile renk kattığı gecede, katılımcılara 500 kişilik kaz tiridi ikram edildi. Gecede derneğe olan desteklerinden dolayı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Adayı Ömer Karadeniz ve AK Partili Mustafa Çetin'e birer teşekkür plaketi takdim edildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çerkezköy Karaağaç Tekirdağ Kapaklı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

Şemsettin ÖZTÜRKozturk.semsettin@gmail.com:

Kaz gecesini düzenleyen Gülyüzü değil Bozyiğitliler Derneğidir . Düzeltmenizi önemle rica ederim.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title