Haberler

Karslı Müteahhit 5.5 Yıl Sonra Horasan Harcı İçin Patent Aldı

Karslı müteahhit Numan Zincirkıran, depreme dayanıklı ve binalarda ısı yalıtımını sağlamak için 5.5 yıllık çalışması sonucu 'Yeni Horasan Harcı' adını verdiği ürünün patentini aldı.

Karslı müteahhit Numan Zincirkıran, depreme dayanıklı ve binalarda ısı yalıtımını sağlamak için 5.5 yıllık çalışması sonucu 'Yeni Horasan Harcı' adını verdiği ürünün patentini aldı.

Konut yapımında depreme karşı dayanıklı olduğunu öne sürdüğü ürün yapılan duvarların büyük ölçüde enerji tasarrufu sağlanacağını ifade eden Numan Zincirkıran uzun bir aradan sonra geçen 22 Şubat'ta patent aldıklarını söyledi. Ürettiği harç ile artık ev ve işyerleri kışın sıcak yazın serin olacağını ileri süren Zincirkıran, şöyle dedi:

"Çevreye duyarlı, zaman ve maliyetten tasarrufun da ön plana çıkarıldığı konutların ham maddesi ülkemizde ve özellikle bölgemizde bolca bulunan ve yüzyıllarca burada üretebilecek malzemelerden oluşuyor. TSE laboratuvarlarında test edilen malzemelerle hazırlanan numune bir ev yaptık. Bu konutların hayata geçirilmesiyle birlikte inşaat sektöründe dışa bağımlık da bitecek. Kentsel dönüşümde kullanılmaya hazır olan ve inşaat sektöründe son 'yüz yılın icadı' olacak konutların sahibine teslimi 1 günü alıyor. 1 yıl, 1 ay, 1 hafta değil. 1 günde ev sahibine teslim ediliyor. Özel olarak hazırlanmış malzemelerden üretilen beton duvar ve kirişler aynı zamanda da ısı yalıtımlı. İşçiliğin hemen hemen sıfıra indirildiği bu üretimle bir evin yarım günde bile bitirilmesi planlanıyor. Vatandaşlar böylelikle hem ucuz hem de daha kısa süre içinde ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşayacak."

Kars Valisi Günay Özdemir ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Filiz Çalış'ın da kendisine büyük destek verdiğini kaydeden Kars Müteahhitler Birliği eski Başkanı Numan Zincirkıran şöyle konuştu:

"30 yıl müteahhitlik yaptım. Bu işlerden edindiğim tecrübelerden yola çıkarak inşaat sektöründe bugüne kadar gelen tabuları yıkmak için 5 yıldır bir çalışma yaptım. Bu 5 yıllık süre içinde böyle bir malzeme ürettik. Bu malzemenin en büyük özelliği içerisinde kimyasal katkı olmadan özellikle ülkemizde bol bulunan bir malzeme ile üretilmiş olmasıdır. Şimdi de bunu üretmek bize nasip oldu. Yıllardır birçok ülkede bunun defalarca girişimi yapıldı ama bunu hayata geçiremediler. Bugün patentimizi aldık. Bu çalışmalarda beni yalnız bırakmayan başta Vali Günay Özdemir ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Filiz Çalış olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Kars'a ve halkımıza bu malzemenin hayırlı olmasını diliyorum. Ben inanıyorum ki bu ürün desteklerle birlikte ülkemizin inşaat sektöründe çok büyük bir yere sahip olacak ve çok büyük kazanımlar getirecektir."

- Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Horasan Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title