Haberler

Karşıyaka'yı Sporun Başkenti Yapan Hamleler

Alternatif spor branşlarına önem veren Karşıyaka Belediyesi, belediye spor kulübü bünyesindeki branş sayısını 3’ten 17’ye çıkardı.

Alternatif spor branşlarına önem veren Karşıyaka Belediyesi, belediye spor kulübü bünyesindeki branş sayısını 3'ten 17'ye çıkardı.

Popüler spor dallarının yanı sıra alternatif branşlara da önem veren Karşıyaka Belediyesi, belediye spor kulübü bünyesindeki branş sayısını, son iki yılda 3'ten 17'ye çıkartarak önemli atak yaptı. Belediyenin sportif olanaklarından faydalanan lisanslı sporcu sayısı da 80'den 600'e yükselirken, 4 ile 60 yaş arası Karşıyakalılara spor yapma imkanı tanındı. 36 uzman eğitici ile çıkılan yolda ise onlarca şampiyonluk ulusal ve uluslararası alanda bir çok derece elde edildi.

Karşıyaka Belediyesi'nin başarılı sporcularından Ecem Cansu Coşkun ve Demir Elmaağaçlı, Okçuluk'ta 2 Dünya Şampiyonluğu kazandı. Demir Türkiye Rekoru da kırdı. Para tekvandoda Turan Erdoğan Dünya üçüncülüğünü elde etti. Ralli'de, Pilot Umut Fırat Yükselir ve Co-Pilot dizi oyuncusu Ecem Çalık, Ege ve Marmaris turlarında ikinciliğe ulaştı. Hentbol küçük erkekler takımı Türkiye şampiyonu olurken, engelli sporu Boccia ve Judo'da da çeşitli kupalar kazanıldı. Paintball sahası ile alternatif sporlara yeni bir soluk kazandıran Karşıyaka Belediyesi'nin, kısa süre içinde Dart takımı da kuracağı öğrenildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, herkese spor yapma imkanı tanıdıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

"Karşıyaka'da, 4 yaşından 60 yaşına kadar herkese spor yapma imkanı tanıyoruz. Lisanslı 600 sporcumuzun yanı sıra, farklı etkinliklerde binlerce Karşıyakalıya spor yaptırıyoruz. Önemli olan kupalar kazanmak değil, geleceğe yatırım yapmak. Biz bunu yapıyoruz ve Zeki, Çevik, aynı zamanda Ahlaklı sporcular yetiştiriyoruz. Her branşta sporu ve sporcularımızı desteklemeyi sürdüreceğiz. Karşıyakamızı sporun başkenti haline getireceğiz." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karşıyaka Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title