Haberler

Karşıyaka'ya Büyük Onur

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), "2014 Fair Play Büyük Ödülü"nü Karşıyaka ile Yunanistan'ın Sakız Adası temsilcisi Lailapas'a verdi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), "2014 Fair Play Büyük Ödülü"nü Karşıyaka ile Yunanistan'ın Sakız Adası temsilcisi Lailapas'a verdi.

İstanbul Olimpiyat Evi'nde bugün düzenlenen toplantıda 2014'ün ödüllerini açıklayan TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Murat Faruk Özbay, "Sportif Davranış Dalı"nda büyük ödüle 84 yıl önce yarım kalan dostluk maçını 12 Mayıs 2014'te tamamlayan iki kulübe verildiğini duyurdu. Açıklamada tribünlerin 2 takımın bayraklarıyla süslendiği maçı omuz omuza seyreden Türk ve Yunan futbolseverlerin dünyaya örnek olacak bir dostluk tablosu sunduklarının altı çizildi.

TMOK İzmirli 83 yaşındaki atlet Hikmet Kandeydi'yi de Mart 2014'te Macaristan'da düzenlenen Dünya Veteranlar Atletizm Şampiyonası'nda pentatlon dalında kazandığı gümüş madalya nedeniyle "Şeref Diploması"na layık gördü. Avrupa ve dünya çapında pek çok başarıya imza atıp 100'ün üzerinde madalya kazanan Kandeydi'nin spor tutkusu ve centilmenliğiyle ödülü hak ettiği vurgulandı. Bu arada Soma'da yaşanan maden faciasında madenden kurtarıldıktan sonra ambulansa bindirilirken hemşireye, "Çizmelerimi çıkarayım mı? diyen eski maden işçisi Murat Yalçın'a da Toplumsal Fair Play Ödülü verildi.

DEDELER BAŞLADI TORUNLAR BİTİRDİ

Karşıyaka'nın tarihinde ilk kez Türkiye'nin en büyük Fair Play ödülünü almasını sağlayan Lailapas maçı görülmemiş bir olay olarak hafızalara kazındı. İki takım 7 Aralık 1930'da Sakız Adası'ndaki Fafalion Stadı'nda dostluk maçına çıktı. Kurtuluş Savaşı sonrası Türkiye ile Yunanistan arasında ilk sportif karşılaşma özelliği taşıyan müsabaka, henüz 3'üncü dakikada başlayan şiddetli yağmur nedeniyle yarım kaldı.

Lailapaslılar, geçen yıl Karşıyaka yönetimine tarihin tozlu sayfaları arasında kalan bu müsabakayı tamamlamayı teklif etti. 12 Mayıs 2014'te yüzlerce İzmirli maç için Sakız Adası'na gitti. Tam 84 yıl sonra kaldığı yerden yeniden başlayan karşılaşma, taraftarların, "Bu maç burada bitmesin" diyerek sahaya inmesiyle 65'inci dakikada yine yarım kaldı. Üçüncü maç İzmir'de oynanacak. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Karşıyaka Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title