Haberler

Karşıyaka Tekrar İsteminde Umutsuz

AYDINSPOR 1923 müsabakasında sarı kartı bulunmayan Okan'ın 2'nci sarı karttan atılarak kural ihlali yapıldığı iddiasıyla maçın tekrarı isteminde bulunacağı belirtilen Karşıyaka, hakem ve gözlemci raporlarıyla umutsuzluğa düştü.

AYDINSPOR 1923 müsabakasında sarı kartı bulunmayan Okan'ın 2'nci sarı karttan atılarak kural ihlali yapıldığı iddiasıyla maçın tekrarı isteminde bulunacağı belirtilen Karşıyaka, hakem ve gözlemci raporlarıyla umutsuzluğa düştü.

Türkiye 1'inci Ligi takımı Karşıyaka, pazar günü İzmir'de 4-3 yenildiği Aydınspor 1923 maçıyla ilgili elindeki kamera kayıtlarında 57'nci dakikadaki faulü Arif'in yaptığına dair görüntü olmadığını belirtilrken maçın hakemi ile gözlemcinin raporlarında 57'nci dakikadaki sarı kartın Karşıyakalı 6 numaralı Arif'e değil, 66 numaralı Okan'a gösterildiğini yazdıkları öğrenildi.

Bu arada karşılaşma bitiminde saha içinde hakem Celal Bayraklı ve yardımcılarına yönelik saldırılar, maç temsilcisinin yaşanan olayları raporuna detaylı olarak yazdığı, Yönetici Aygün Cicibaş, Sportif Menajer Atilla Güneş ve futbolculardan Mustafa ile Zeki'nin 41 ve 44'üncü maddeden PFDK'ya sevkedilmesinin de Karşıyaka'nın elini zayıflattığı öne sürüldü.

Kart olayının hakem hatası olarak kabul edilme ihtimalinin yüksek olduğu ifade edilirken hakem hatalarında maçlar tekrar edilmeyip yalnız hatalı görülen hakemin bir süre dinlendirildiği bildirildi.

MORAL BOZUKLUĞU

Bu arada Karşıyaka, yenilginin moral bozukluğunu düzeltemeye çalişiyor. Karşıyaka'da Mustafa Aşan, Zeki ve Okan'ın cezalı olması, Abdülhamit'in de arka adalesinden sakatlanması, Kırklarelispor deplasmanı öncesi teknik heyeti düşündürüyor.

Futbol Şube Yöneticisi Aygün Cicibaş ve Sportif Menajer Atilla Güneş'le birlikte Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevkedilen Mustafa ve Zeki'ye hakeme saldırı ve hakaretle suçlanan iki futbolcuya Disiplin Talimatının 41 ve 44'üncü maddeleri gereğince 10-15 maç arasında ceza gelebileceği bildirildi.

Artık Aydınspor 1923 maçını kafalarından çıkarıp lige konsantre olmaları gerektiğini söyleyen Teknik Direktör Soner Tolungüç, "Oyuncularımı toparlamaya, motive etmeye çalışıyorum. Takımla genel psikoloji üzerine bir konuşma yaptım. Bir daha şartlar ne olursa olsun, böyle bir şeyin tekrarlanmasına izin vermeyeceğimi belirttim.

Maç sonrası yaşananlara gerek yoktu. Dikkat etmeli, kontrolümüzü kaybetmemeliyiz. Evet sahada standartları yerine getirmeyen, rakip takımı korumaya almış, kuralları uygulamayan bir hakem vardı. Müsabakanın sonucuna etki edip, emeklerimizin boşa gitmesine yol açtı. Oyuncular maçın da yorgunluğuyla tepki gösterdi. Ancak hedefimiz ne olursa olsun ayakta kalmak" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aydınspor 1923 Atilla Güneş Karşıyaka İzmir Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title