Haberler

Karşıyaka Ram Merkezi, Çocuk İhmali ve İstismar Konusunu İşledi

Karşıyaka Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Akmet Piriştina Kültür Merkezinde “Çocuk İhmali ve İstismarı” konulu bir panel düzenledi.

Karşıyaka Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Akmet Piriştina Kültür Merkezinde "Çocuk İhmali ve İstismarı" konulu bir panel düzenledi.

Ahmet Piriştina Kültür Merkezinde, Karşıyaka Okul Müdürleri ve Müdür Yardımcılarına, Çocuk İzlem Merkezi yetkililerince bilgi verildi. Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başladı. Karşıyaka RAM Müdürü Sabahattin Kuru açılış konuşmasında; "Değerli okul müdürleri ve yardımcıları arkadaşlarım hepinizi saygı ile selamlıyorum. Çocuk ihmali ve istismarı konulu toplantımıza hoş geldiniz. Bizlere istismar konusunda bilgi verecek olan Çocuk İzleme Merkezi (ÇİM) personeline de huzurlarınızda teşekkür ederim. Çocuklarımızın en iyi şekilde yetiştirilmesi ve büyümesinde, onları her tür tehlikeden korumak, zihinsen ve bedensel açıdan en mükemmel bir şekilde gelişmelerini sağlamak en başta görevimizdir. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ederim." Dedi.

Çocuk İzleme Merkezinden katılan, Sosyal Hizmet Uzmanı Mehmet Özalp Adli Görüşmeci, Sosyal Hizmet Uzmanı Sezin Ünal Adli Görüşmeci, Psikolog Tülin Demirsoy Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Temsilcisi ve Hemşire Derya Çakmak Adli Hemşirenin konularında bilgi aktarmaları ile devam etti.

Sonuçta; İstismar çeşitleri, Fiziksel, Cinsel, Duygusal ve Ekonomik olarak belirtildi.

İSTİSMARA UĞRAYAN ÇOCUKLARDA ORTAYA ÇIKABİLECEK BELİRTİLER

Okul devamsızlığı ve kurallara uymama, Depresyon ya da aile arkadaş ilişkilerinde içe kapanma, Tahrik edici davranışlar, Aşırı ketum (sır saklama) tavırlar, Uyku sorunları ve kabuslar, Aşırı sinirlilik ve agresyon (saldırganlık), Çizim, oyun ve fantezilerinde cinsel saldırganlık öğeleri, Cinsel içerikli konulara aşırı ilgi ya da bunlardan kaçınma ve İntihar düşünceleri ve girişimleri olarak sıralandı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Piriştina Karşıyaka Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title