Haberler

Karşıyaka'nın 'Vefa' Parkları Açıldı

’Vefa’ kelimesinin en güzel örneklerini sergileyen Karşıyaka Belediyesi, bir günde üç önemli etkinliğe ev sahipliği yaptı.

'Vefa' kelimesinin en güzel örneklerini sergileyen Karşıyaka Belediyesi, bir günde üç önemli etkinliğe ev sahipliği yaptı. TBB kurucularından Av. Cengiz İlhan anısına yaptırılan Hukuk ve Demokrasi Parkı, İmbatlı Mahallesi'nde törenle hizmete açıldı. Aynı gün, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na, Artvin'de yapılan suikast girişiminde şehit düşen Er Fatih Çaybaşı ile Şırnak'ta şehit verdiğimiz Karşıyakalı Ergin Şara'nın isimleri de iki farklı parka verildi.

"Şehitlerin adı sonsuza kadar yaşayacak"

Yeşile ve doğaya verdiği önemle adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, bu başarısını 'vefa' ile taçlandırdı. Bir günde, 3 farklı mahallede açılan parklara kenti ve ülkesi için alın teri dökenlerin ve canını feda eden şehitlerin isimleri verildi. İlk tören İnönü Mahallesi'nde gerçekleşti. Revizyon çalışmaları tamamlanan 3 bin 600 metrekarelik park alanına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Artvin'de düzenlenen suikast girişiminde şehit olan Er Fatih Çaybaşı'nın ismi verildi. Şehidin aile bireyleri de törene katıldı. Şehit Er'in isminin ve fotoğrafının yer aldığı tabela açıldığı sırada, duygusal anlar yaşandı. Baba Şevket Çaybaşı, Başkan Akpınar'a teşekkür etti. Hemen ardından, Şırnak'taki hain saldırılarda yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit olan Karşıyakalı Özel Harekat Polisi Ergin Şara'nın ismi de Zübeyde Hanım Mahallesi'nde yaptırılan 3 bin 750 metrekarelik yeni park alanına verildi. Şehidin silah arkadaşları, kardeşleri ve çocukları da törene katıldı. Şehit ailelerine, Türk Bayrağı ve isim verme kararının alındığı Meclis Tutanakları hatıra olarak verildi. Parkta dualar edildi. Her iki parkta da çocuk oyun alanları ve spor aletleri yer alıyor.

Av. Cengiz İlhan Parkı'na muhteşem açılış

Günün son etkinliği ise İmbatlı Mahallesi'nde gerçekleşti. Türkiye Barolar Birliği kurucularından, Türk sanatının önemli isimlerinden Çolpan ve Attila İlhan'ın kardeşi, Karşıyakalı Av. Cengiz İlhan, adına yaptırılan parkta ölümsüzleşti. Hukuk ve Demokrasi Parkı görkemli bir törenle hizmete açıldı. 5 bin metrekarelik parkta çocuk oyun alanları, mini futbol sahası, çay evi, tuvaletler ve piknik alanı tasarlandı. Park içinde, Av. Cengiz İlhan'ın büstü de yer aldı.

Ortak çağrı "Yargı bağımsız olmalı"

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır "Türkiye Cumhuriyet tarihinin, adalet ve hukuk adına en karanlık günlerini yaşıyoruz. Laik ve sosyal hukuk devletinden baskıcı bir rejime doğru evriliyoruz. Kuvvetler ayrılığını mutlaka sağlamalıyız. Nice Cengiz İlhanlar yetiştirmeliyiz ve bu zor günlerden kurtulmalıyız" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran "Türk Hukuku'nun utanç dolu günler yaşadığı bu süreçte böyle anlamlı bir isimle park açan Karşıyaka Belediyesi'ni kutluyorum. İzmir, Karşıyaka ve aydınlık insanlar olduğu sürece sırtımız yere gelmeyecek" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu "Cengiz İlhan'ın kentimize, ülkemize, hukuka ve adalete yaptığı katkılara sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

"Adli yılı sarayda değil, parkta açıyoruz"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Doğaya ve kente olan saygımızı 'vefa' duygumuz ile taçlandırıyoruz. Hem şehitlerimiz için hem de adaletin sembolü Cengiz İlhan için park açılışı yapmak son derece önemli. Çünkü bugün hukuka ve adalete en çok ihtiyaç duyduğumuz süreci yaşıyoruz. Yargı bağımsızlığını savunuyor ve yeni adli yılı saraylarda değil, parklarda meydanlarda karşılıyoruz" dedi.

İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan "Karşıyaka Belediye Başkanımızı, bu hassas düşüncesinden dolayı kutluyorum. Günümüzde padişahların isimleri yeni açılan yerlere verilirken, Karşıyaka'da iyi bir hukukçu ve düşünürün isminin onurlandırılması son derece önemli" dedi. Eski İzmir Baro Başkanlarından Güneş Atabay ve oğlu Ferhat İlhan da Av. Cengiz İlhan ile ilgili duygularını dile getirdi, başkan Akpınar'a teşekkür etti.

Törenlere kimler katıldı?

Açılış törenine; CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Milletvekilleri Atilla Sertel, Tacettin Bayır, Oyuncu Kerem Alışık, İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, eski baro başkanları, Av. Cengiz İlhan'ın aile bireyleri, CHP Kadın Kolları MYK ve İl yöneticileri, muhtarlar ve yüzlerce konuk katıldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cengiz İlhan Karşıyaka Çaybaşı Şırnak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title