Haberler

Karşıyaka-Menemen Belediyespor Notlar

KARŞIYAKA ve Menemen Belediyesporlu futbolcular İzmir derbisinde son dönemde artan terör olaylarına tepki gösterdi.

KARŞIYAKA ve Menemen Belediyesporlu futbolcular İzmir derbisinde son dönemde artan terör olaylarına tepki gösterdi. İstanbul ve Kayseri'deki bombalı araç saldırılarında şehit olan polis ve askerlerimiz anısına İstiklal Marşı esnasında sahaya polislerle birlikte, polis şapkaları ve ay yıldızlı tişörtlerle çıkan yeşil kırmızılılar, "Şehit olacaksak ya hepimiz ya hiçbirimiz" yazılı pankart taşıdı. Taraftarlar, futbolcu ve polisleri el ele tribüne çağırıp alkışladı, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye bağırdı.

Menemen Belediyesporlu futbolcular da polis şapkaları takarken, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" yazılı pankart taşıdı. Futbolcular İstiklal Marşı esnasında asker selamı verdi. Ev sahibi Karşıyakalı ve konuk Menemen Belediyesporlu taraftarlar, tribünde dev Türk Bayrakları açtı, birlikte terörü protesto etti. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, dün Kayseri'deki patlamada şehit olan Menemenli er Serdar Amak'ın cenaze törenine katıldığı için maça gelemedi. Bu sezon ilk kez maça gelen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da tribünde taraftarlarla oturdu.

Yeşil kırmızılılarda Karşıyaka Taraftarlar Derneği'nin kulübe destek olmak için düzenlediği kampanyada satışa çıkan 100 TL'lik 3 bin bilet, hafta içi satıldı. Karşıyaka Belediyesi ve Ak Parti İlçe Teşkilatı'nın aldığı biletler taraftara ücretsiz dağıtıldı. Kulüp, fazladan bilet talebi üzerine isteyen taraftarlar için maç öncesi 25 TL'den bilet satışa çıkardı.

Menemen Belediyespor'a sarı lacivertli yönetimin talebi üzerine 2500 kişilik kontenjan ayrıldı. 25 TL'lik konuk taraftar biletinin bin adedini maç öncesi Menemen Belediyesi satın alarak isteyen taraftarlara dağıttı. Ancak maçı az sayıda Menemenli izledi.

Ligde son 4 maçta 3 galibiyet alan Karşıyaka cephesinde kritik derbi öncesi 3 zorunlu değişiklik vardı. Teknik Direktör Soner Tolungüç, cezalı Battal ve Arif ile sakat Ali Kemal'in yerine Fatih, Okan ve iyileşen Tayfun'u oynattı. Futbolcular, yönetimin kampanyadan elde edilen parayla takıma peşinat ödemesi yapması üzerine devrenin son maçına moralli çıktı.

Son 8 maçın 6'sını kazanan Menemen Belediyespor'da Teknik Direktör Suat Kaya, ilk 11'de 3 değişiklik yaptı. Kaya, son Kırklarelispor maçında hatalı goller yiyen kaleci Ömer'i kulübeye çekerek Amir'i oynattı. Sarı lacivertlilerde İbrahim Dağşan ve Mustafa'nın yerine ise Mert Hakan ve Murat görev yaptı.

Geçen sezon Karşıyaka'da küme düşme üzüntüsü yaşayan Menemen Belediyesporlu golcü Gökhan Ünal, eski takımına rakip oldu. Gökhan, sahaya ilk 11'de çıktı. Futbolculukları döneminde 1993-94 sezonunda Galatasaray'da birlikte forma giyen Soner Tolungüç ve Suat Kaya da teknik adam olarak rakip oldu.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Menemen Belediyespor Karşıyaka Kayseri İzmir Spor Haberler

title