Haberler

Karşıyaka-Göztepe Maçı: "Çaylaklar Derbisi"

Üç sezon sonra PTT 1'inci Ligi'nde yolları bir kez daha kesişen Karşıyaka ile Göztepe arasında pazar günü oynanacak derbi öncesi hazırlıklar tüm hızıyla sürerken 2 takımın kadrosunda bulunan toplam 58 futbolcudan hiçbirinin geçmiş sezonlarda profesyonel olarak bu büyük heyecanı yaşamadığı ortaya çıktı.

Son olarak 2012-2013 sezonunda aynı ligde mücadele eden ve son kez 17 Mart 2013'te karşı karşıya gelen 2 ekibin 3 sezon önceki as kadrosundan hiçbir oyuncu bugünkü kadroda yer almıyor. Göztepe'nin 28 kişilik oyuncu listesinde bulunan Tuncay ve Göktuğ ile Karşıyaka'nın 30 kişilik kadrosunda bulunan Ali Kemal, 2013'te de A takımda yer almalarına karşın profesyonel düzeyde derbi heyecanına tanıklık etmedi.

2013'te oynanan ve Göztepe'nin 2-0 geriden gelip 3-2 kazandığı maçta sarı kırmızılı ekibin 18 kişilik kadrosu Ferhat Odabaşı, Ramazan Sal, Onur Bektaş, Ali Kucik, Orhan Taşdelen, Herve Tum, Halil Akbunar, Veli Kızılkaya, Theo Weeks, Ali Bilgin, Hakan Ateş, Ömer Can, Şaban Genişyürek, Dilaver Güçlü, Mehmet Sak, Fatih Yiğen, Ergin Keleş ve Paulinho'dan oluşmuştu. Hakem Hüseyin Sabancı'nın ters kararlarının damgasını vurduğu son randevuya Karşıyaka şu kadroyla çıkmıştı:

"Necati Yılmaz, Erdi Öner, Caner Bulut, Banahene, Caner Ağca, Mustafa Sevgi, Onur Türk, Osman Fırat, Adnan Güngör, Sercan Türkeri, Fatih Gül, Recep Biler, Gurur Yazar, Erdi Kasapoğlu, Onur Bayramoğlu, Şehmus Özer, Ali Say ve İbrahim Şahin"

DİYADİN 15 SENE SONRA

Kaşıyaka ve Göztepe'nin lig kadrolarında yer alan futbolculardan hiçbiri daha önce derbi heyecanı yaşamazken, sarı kırmızılı ekibin teknik patronu Metin Diyadin, 15 yıl sonra bir kez daha bu büyük buluşmaya tanıklık edecek. Metin Diyadrin, Göztepe'deki futbolculuğu döneminde 2000-2001 sezonunda bugünkü ismi 1'inci Lig olan 2'nci Lig'deki 2 Karşıyaka derbisinde de görev yaptı. Diyadin'in formasını giydiği Göztepe, 3 Eylül 2000'de kademe grubunda oynanan ilk müsabakayı 1-0 kazandı, 1 Kasım 2009'de oynanan rövanş karşılaşması ise golsüz bitti. Göztepe o sezon 2. Lig'de şampiyon olarak bugünkü ismi Süper Lig olan 1'inci Lig'e yükselmeyi başardı. Metin Diyadin'de 2002'de Süper Lig'de ayrıldığı sarı kırmızılı kulübe geçen sezon teknik direktör olarak döndü. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Metin Diyadin Ramazan Sal Ali Kemal Karşıyaka Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title